Studentkort | Semesterstart - Student

Studentkort

Studentkort

Studentkortet bruker du som adgangskort for å komme inn i bygninger, låne bøker, hente utskrifter og som studentbevis sammen med semesterkortet. Slik skaffer du deg og bruker studentkortet.
 • Bruk PIN-kode for tilgang til bygg etter kl. 16 og på helgedager

  For å få tilgang til bygg og lesesalsplasser før kl. 08.00 og etter kl. 16.00, samt på helgedager, må du bruke en PIN-kode som følger adgangskortet ditt. Opprett PIN-kode (tilgang.sikt.no).

  1. Klikk på "Min konto".

  2. Klikk "bytt PIN-kode på adgangskort" selv om du ikke har PIN-kode fra før.

 • Hva bruker jeg studentkortet til?

  Du må alltid ha med deg studentkortet når du er på universitetets område. Det brukes som

  • nøkkelkort til rom med elektronisk lås
  • lånekort hos universitetets biblioteket
  • studentbevis (sammen med semesterkortet)
  • automatisk pålogging på printerne

  Generell informasjon

  Når du skaffer deg studentkortet blir du fotografert. Bildet vil komme på studentkortet og OsloMet vil kun bruke det i forbindelse med undervisningsformål. Dersom du ikke ønsker bildet overført til andre systemer som OsloMet benytter, må du reservere deg mot dette i Studentweb (under "Min profil" og "Bildereservering på eksternt nett").

  Studentbevis

  Studentkortet gjelder som studentbevis kun sammen med gyldig semesterkort eller digitalt studentbevis.

 • Hvor får jeg tak i studentkortet?

  NB! Husk legitimasjon!

  Det aller første kortet trenger du ikke bestille. Skal du ha kort for andre gang eller senere? Husk først å bestille kortet selv.

  • Studiested Pilestredet: Resepsjonen i Clara Holsts hus (Pilestredet 46) hverdager kl. 08:00-15:00. På helligdager er det stengt.
  • Studiested Kjeller: Servicetorget (resepsjonen) hverdager kl. 14:00-15:00. På helligdager er det stengt.
 • Ny student?

  Nye studenter får studentkortet sitt på drop in utenfor Pilestredet 42 fra og med mandag 14. august tom fredag 8. september kl. 08.00-18.00. Lørdag og søndag stengt.

  På Kjeller er det bestilt tid for å få kort for de fleste nye studenter og fra mandag 14. august til og med fredag 18. august kan du komme på drop in kl. 08.00 og 15.00. Etter dette er det drop-in på hverdager kl. 14.00 til 15.00.

  Husk å ta med gyldig legitimasjon.

 • Mistet eller ødelagt kort?

  Hvis du mister kortet må du snarest bestille et nytt kort selv, slik at det tapte sperres og ikke kan misbrukes. Kortet hentes på Kortsenteret i Pilestredet 46 eller på Servicetorget på Kjeller hvis du velger det.

 • Tilgang til bygninger og rom

  Studentkortet fungerer som nøkkelkort innenfor åpningstidene.

  PIN-koden

  På kveldstid og helgedager må du bruke PIN-kode for å komme inn i byggene. Pin-koden er de fire tallene du brukte til å opprette IT-kontoen. Du kan endre PIN-koden på tilgang.sikt.no/oslomet.

  1. Hold kortet over tastaturet til det sier pip og lyset blinker. (Hvis det blinker grønt og du hører et klikk så er døra allerede åpen og koden trengs ikke.)
  2. Når leseren blinker orange taster du koden langsomt, uten hanske.
  3. Låsen er åpen når kortleseren blinker grønt. (Hvis døra likevel ikke lar seg åpne: Ring vekter på telefonnummer 40 911 000. Husk at det ofte er mulig å gå en annen vei.)

Kortsenteret i Pilestredet

Kortsenteret i Pilestredet

Kortsenteret

E-post :
Sted/Adresse :
Pilestredet 46
Tidspunkt/Åpningstid :
08:00 - 15:00
Åpningstider røde dager og i romjulen:
Romjulen: 08.00-13.45. Røde dager: Stengt.