Nyheter - Student

Nyhetportlet

Turtips fra OsloMet IL

Turtips fra OsloMet IL

Studentforeningen OsloMet IL har samlet tips til fine turer i Oslo på vinterstid. God tur!

Studentforeningen OsloMet IL har samlet noen av de fine turene i Oslo på vinterstid. De synes at tur skal være hyggelig og innebære snacks, så de fleste turene du får tips om her er enkle turer som innebærer fin utsikt over Oslo og ikke minst mulighet til å enten kjøpe deilig bakverk på en markastue, eller å nyte matpakken i fin utsikt. 

Generelt tips om du synes stiene er vanskelige å finne; last ned UT-appen til DNT! Her ligger det beskrivelser av rutene med markeringer av stien på kart, og en søkefunksjon som gjør det kjempeenkelt å finne ulike turer i nærheten av der du befinner deg. 

Kos deg på tur!

Turtips på beina

Kyststien på Bygdøy

Ta bussen ut til Bygdøy og gå langs kysten mot foreksempel Paradisbukta eller Huk. Det går også an å ta toget et par minutter fra sentrum ut til Skøyen, og gå ut på Bygdøy derfra!

Byvandring

 • Telthusbakken og Kubaparken 
  Har du sett husene i telthusbakken? Dette er kanskje Oslos koseligste gate, som nåes kun en liten gåtur fra OsloMet. Her kan du se gamle småhus i ulike farger. Fortsetter du til bunn av bakken finner du Kuba-parken på andre siden av veien. Om sommeren er dette en populær park for piknik, og i Kuba er det også mulig å få servering. Og hvorfor ikke vandre ned eller opp langs Akerselva på veien hjem?
   
 • Blåsen 
  I gangavstand fra OsloMet ligger også en litt ukjent utsiktspunkt. Du krysser gjennom Stensbergparken og følger gangveien oppover forbi den lille serveringsboden ved fontenen, før du tar avstikkeren ned til venstre ned mot veien igjen. Fortsett fremover til du ser en sti som går oppover i skråningen på høyre side. Følg den oppover - og nyt utsikten over mange av Oslos fine og gamle bygårder. Perfekt plass for å se solnedgang!  

Korsvolltoppen

“Korsvolltoppen” ligger ved Korsvollbråtan busstopp (25 bussen). Utkikkspunktet har flere bålplasser og en kjempefin utsikt over byen. En behagelig og fin utsiktstur med maks et par minutter å gå fra busstoppet!

Ekeberg og toppen av St.hansåsen er også superfine utkikksplasser! 

Vettakollen

Hvis det ikke er for mye snø er denne toppen en kortreist Oslo-perle. Vettakollen er en klassiker blant turene i nærmarka, og byr på det som kanskje er Oslos fineste utsikt. Vil du gå den korteste turen tar du t-banen (Linje 1 Frognerseteren) til Vettakollen, og følger gangveien oppover blant husene helt til du kommer til en sti. Denne følger du oppover (følg godt med på skiltingen i de få kryssene) i omtrent 30 min til du kommer til toppen. Herfra er det fantastisk utsikt over hele byen, med Oslofjorden og alle øyene i det fjerne. Et perfekt sted å ta med noen du er glad i, eller invitere med nye klassekamerater! Har du ikke vært der ennå er det bare å komme seg dit asap. 

Ønsker du en litt lengre tur er også Sognsvann et fint utgangspunkt. Følg skilting vestover. Da tar turen i underkant av en time opp. På veien passerer du også Båntjern, som er et perfekt, lite badevann sommerstid. 

Grefsenkollen

Utsikten fra grefsenkollen slår aldri feil. Fantastisk solnedgang og fantastisk pizza om du er sulten! Grefsenkollen kan du komme til fra mange veier, men den enkleste stien er kanskje å begynne fra Akebakken busstopp i Grefsenkollveien. Derfra går du oppover mot venstre på en svingete vei, og etterhvert vil du se en bom og en parkeringsplass, og inn til venstre der ser du en tydelig sti. Denne stien følger du hele veien opp til grefsenkollen.

Gåtur til Rundvann (Østmarkskapellet) fra Skullerud (Skal være hovedsakelig tilgjengelig uten ski)

Ta T-banen til Skullerud og gå mot Skullerudstua / Plantasjen på Skullerud. Følg veien bort mot Plantasjen og forbi en bom hvor det går en vei oppover bakken til Skullerud vannrenseanlegg. Herfra går det av en sti inn i skogen, følg skilting Rundvann, se nøye etter skilting da det til tider kan være vanskelig med mange stier på sidene. Når du kommer til Rundvann er det muligheter for å ta seg en liten pause før man går tilbake, eventuelt befinner Østmarkskapellet seg kun 100 meter fra vannet hvor det er ukentlige gudstjenester for de som kunne vært interessert i dette mens man er ute på tur!

Turtips på ski

Deilig nedovertur med bollestopp; Frognerseteren-Sognsvann

Ta med deg skia på bane 1 til Frognerseteren. Følg skilta løyper hele veien nedover mot Ullevålseter/Sognsvann. Ta gjerne et stopp på Ullevålseter og nyt en deilig bolle og en kopp kakao! Sus videre nedover til Sognvann og hopp på banen hjem. 

På ski til Øyungen i Maridalen

Ta buss 51 Maridalen og gå av på endestasjonen Skar. Herfra finner du både skispor og grusvei som leder opp til vannet Øyungen. Turen er ca. 3 km lang, og Øyungen er et nydelig sted for å tenne bål eller bare nyte matpakka i sola. Om isen er trygg er det også ypperlig for skøyter! 

Skitur fra Frognerseteren til Skjennungstua

Ta banen til Frognerseteren og følg skiløype forbi Tryvann før du følger skilter videre mot Skjennungstua. Pause på denne markastua byr på fantastiske boller og utrolig god lasagne!

Fra Skullerudstua til Mariholtet over isen

Ta T-banen til Skullerud og følg skilting mot Skullerudstua. Følg videre skilting mot Rustadsaga/Nøklevann/Mariholtet før du går opp bakken mot Nøklevann Ro og Padleklubb (liten bakke rett fra Rustadsaga sportsstue). Herfra går det løyper over isen til andre siden av Nøklevann, alternativ kan man følge runden rundt om man ønsker en lengre tur. På andre siden av vannet går du løypen til venstre, her skal det bare være å følge skilting retning Mariholtet. Mariholtet har en kafè hvor det serveres boller og kaffe før man eventuelt tar samme runden tilbake. 

Kom deg ut-challenge

 • Inviter en venn med på en gåtur. Fine nærturer er Vettakollen eller å gå fra Jernbanetorget og utover mot Salt. 
 • Ta neste telefonsamtale med familie/venner mens du går deg en tur i nærområdet. 
 • Gå deg en tur tidlig på dagen før du setter i gang med lesingen
 • Gå på soloppgangstur før studiedagen begynner! Det er noe helt magisk med å se sola stå opp, og gå ut døra når det er mørk og komme inn når det er lyst. 
 • Bestem deg en dag for å avslutte studiedagen med å gå å jakte på solnedgangen. Utkikkspunkter som korsvolltoppen, ekeberg, st.hans.haugen, grefsenkollen, vettakollen, Blåsen er eksempler på fine plasser du kan gå! Eller ta turen ned til vannet, for eksempel ved operaen eller ut til bygdøy. 
 • Den beste skillingsbolla finnes på markastuene i Oslomarka! Og ekstra gode er de når de nytes i naturen. Ta deg en pause fra lesingen et par timer og gå inn til en markastue for å spise nystekt skillingsbolle i naturen. Ullevålseter, Skjennungstua, Tryvannstua, Kikut og mange mange flere har fantastiske boller.