Rameen Jamshaid Khan er årets student ved OsloMet

Foto: OsloMet / Benjamin A. Ward

Rameen er årets OsloMet-student

- Det gjør meg stolt at OsloMet har studenter som Rameen Jamshaid Khan, sier prorektor Nina Waaler om årets student.

Hver høst kårer OsloMet «Årets student». Prisen deles ut til en student som har gjort en ekstra innsats for studie- og læringsmiljøet, og som i tillegg er et faglig forbilde. I år går prisen til IT-student Rameen Jamshaid Khan.

Engasjert og hjelpsom

- Rameen er en aktiv student som utmerker seg både gjennom å hjelpe og motivere sine medstudenter og jobbe hard med egne studier. Hun er en engasjert studentambassadør med et stort hjerte for OsloMet, samtidig som hun leder foreningen Ingeniører uten grenser, som jobber med internasjonalt samarbeid og bistand sier, Waaler, som har ledet juryen og delte ut prisen.

Vanligvis foregår utdelingen på studiestartseremonien på St. Hanshaugen, men denne høsten er mye annerledes. Khan ble derfor i stedet overrasket av prorektor Waaler, nestleder i Studentparlamentet, Rolf Martin Aspenes og et filmteam på campus.

Se video fra prisutdelingen:

Mange gode kandidater

Waaler understreker at juryen i år hadde mange gode kandidater å velge mellom. Til sist stod det mellom tre finalister, og det var en enstemmig jury som kåret vinneren.

De andre finalistene var Thea Våle Trovi fra Institutt for fysioterapi og Jacob Henrik Hudtwalcker fra Institutt for maskin, elektronikk og kjemi.

Hovedpersonen selv var tydelig glad for prisen:

- Det føles helt utrolig, og jeg er veldig takknemlig for at OsloMet setter pris på mitt bidrag til deres verdier; nyskapning, mangfold og læring, sier Khan, som i vår fullførte sin dataingeniørutdanning og nå er i gang med en master i anvendt data- og informasjonsteknologi.

- Jeg får motivasjon av at OsloMet gir mye til studentene, og det gjør at jeg vil gi noe tilbake, sier Rameen Jamshaid Khan.

- Vær engasjerte!

Hvilke råd har så årets student til alle de nye studentene som i disse dager møter studiehverdagen for første gang?

- Til nye studenter vil jeg si: vær engasjerte, si ja og se på det positive!, sier Khan.

Rameen om hva som motiverer henne, og råd til nye studenter: