Helsearbeider som trekker opp en sprøyte

Har du tatt influensavaksinen?

Helsepersonell med pasientkontakt - også studenter i praksis - anbefales å ta influensavaksine. Flere apoteker tilbyr rabatt på influensavaksine til studenter og ansatte fra OsloMet.

OsloMet oppfordrer særlig at du som er helsefagstudent i praksis følger Folkehelseinstituttets (FHI) anbefaling om å ta influensavaksinen. På den måten beskytter du ikke bare deg selv, men du beskytter også de du er i kontakt med gjennom dine studier.

Er du ansatt ved OsloMet kan det også være lurt å ta vaksinen. Du kan lese hvilke grupper som anbefales å ta influensavaksine på FHIs nettsider. Både studenter og ansatte får samme vaksinasjonstilbud.

Hvor kan du ta vaksinen?

Studenter og ansatte ved OsloMet får spesialrabatt på influensavaksinen gjennom en avtale med Apotek 1. Tilbudet gjelder kun ved Apotek 1 i Oslo og Akershus. Du må fremvise gyldig studentbevis eller ansattkort på apoteket.

Vitusapotek på Holbergsplass gir samme rabatt. Bestill vaksinen på evaksine.no. Når resepten foreligger kan du dra innom for å sette vaksinen.

Som student kan du dessuten alltid ta vaksinen hos SiO Helse.

Hvorfor er influensavaksinen viktig?

Det er i gjennomsintt 900 som dør av influensa hvert år, viser tall fra Folkehelseinstituttet. I hovedsak er det de over 65 år med alvorlige sykdommer som dør. Rundt 4400 ble innlagt på sykehus i Norge på grunn av influensa forrige influensasesong. Omkring 1,6 millioner nordmenn tilhører risikogrupper og er sårbare for å utvikle alvorlig influensasykdom.

Forsker Svenn-Erik Mamelund ved Arbeidsforskningsinstituttet AFI på OsloMet mener enda flere bør vaksinere seg mot influensa (oslomet.no).