En kvinne i labfrakk som får det til å ryke masse fra en bøtte på scenen. Ved siden av henne en blå og en rosa ballong.

Bilde fra kjemishow på Jenter og teknologi 2019.

Gratulerer med dagen!

Mandag 8. mars markerer vi den internasjonale kvinnedagen ved OsloMet og Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD). Vårt fakultet fronter en stolt og lang tradisjon innen forskning og utdanning for og med kvinner.

Institutt for estetiske fag hadde sin opprinnelse allerede i 1875 som Den kvinnelige industriskole, Kristiania. Utdanningen ble etablert for unge kvinner fra alle samfunnslag, slik at de kunne få seg utdanning og arbeid, og dermed kunne forsørge seg selv og bedre både sin egen og landet sin økonomi.

I dag er miljøene ved TKD ledende innenfor mange områder som jobber for like utdannings- og karrieremuligheter for begge kjønn. I satsingen vår på jenter og teknologi (uio.no) er studenter ved TKD viktige rollemodeller for å inspirere unge kvinner til å velge ingeniørfag og teknologi som karrierevei. På tvers av fakultet jobber vi med utviklingsområder som entreprenørskap og Makerspace for å løfte fram alle våre talentfulle studenter.

Vi håper du vil bli med oss og feire denne viktige dagen, og delta på arrangementene i dag og utover i uka!