Dette syntes studenter og ansatte om å jobbe på Holmlia

Nyhetportlet

Portrettbilde av Nabila Habib i OsloMets lokaler på Holmlia.

Nabila Habib jobber på OsloMet Holmlia. Foto: Pål Arne Kvalnes.

Dette syntes studenter og ansatte om å jobbe på Holmlia

OsloMet har nå vært på Holmlia i over ett år. Hva tenker egentlig studentene og ansatte om å være der?

Nabila Habib, vitenskapelig assistent

– For meg betyr OsloMets tilstedeværelse på Holmlia kortere reisetid. Det gir meg mer tid til å jobbe med det jeg skal og mindre stress i forbindelse med pendling, sier Habib.  

Hun påpeker også at kortere reisevei gir trafikk og utslipp, noe som igjen er positivt for lokalsamfunnet og miljøet. 

– Jeg mener at OsloMet sin tilstedeværelse i Bydel Søndre Nordstrand er svært viktig, både for universitetet og for bydelen. Jeg tror at den tydelige tilstedeværelsen på Holmlia kan bidra til økt rekruttering av studenter fra nærområdet, samtidig som det åpner for flere samarbeidsprosjekter med bydelen, sier hun. 

Akkurat nå jobber Habib med å arrangere en egen Åpen Dag for elever i første klasse på Bjørnholt videregåendeskole. 

– Dette er en av skolene som har slitt med mye frafall av elever, og vi ønsker å inspirere elevene til videre utdanning tidlig i utdanningsløpet. Slike samarbeidsprosjekter hadde vi ikke fått til uten tilstedeværelse på Holmlia og et tett samarbeid med bydelen, forteller Habib. 

Hvor kommer OsloMets studenter fra?

I rapporten «Rekrutteringsmønstre ved OsloMet – storbyuniversitetet, Universitetet i Oslo og Universitetet i Sørøst-Norge» (skriftserien.oslomet.no), viser dataene at 83,6% av studentene fra Oslo som begynte på OsloMet i perioden 2017-2020 har vokst opp i bydeler øst i Oslo.

Kun 16,4% av studentene kommer fra vestkantbydelene Frogner, Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker. 

Tayyaba Munir, student ved Bachelor i sosialt arbeid

– OsloMets lokaler på Holmlia har gitt en betydelig kortere vei til lesesalen. Tidligere var det å reise ned til Pilestredet, 45-50 minutters reisetid, fra Søndre Nordstrand for å enten lese med kollokviegruppene eller for seg selv, sier Munir. 

Nå bruker Munir kun 15 minutter til lesesalen. 

– Etter min mening er lokalene mer egnet for å lese da det er flere tilgjengelige grupperom, og roligere omgivelser. Kort reisevei og flere leseplasser gjør det enklere å fokusere på studiene, forteller hun. 

Hva betyr det for deg at OsloMet er på Holmlia? 

– Det betyr mye. At lokalene er åpne for studenter, også utenom vanlig arbeidstid, gir en lavere terskel for å lese der, sier hun.

Munir sier hun føler seg anerkjent og ønsket på OsloMet Holmlia. 

– Det har vært et behov for slike studentvennlige ting utenfor sentrumsområdet. Her møter jeg et hyggelig personale som alltid møter meg med et smil. De virker genuint interessert i å hjelpe og være der for oss, sier Munir. 

Munir mener det er positivt i at studenter som kommer utenfra Oslo ser andre sider av byen som man muligens ikke hadde kommet til. 

– Jeg tror at det er viktig at framtidens fagfolk ser flere og mangfoldige sider av Oslo. Søndre Nordstrand er en del av dette, sier hun. 

Tomas Paulus, student ved Grunnskolelærerutdanningen 

– Det betyr en del at OsloMet holder til på Holmlia. Det gir muligheten til å oppleve nye omgivelser enn kun byen og gir muligheten til å utforske et nytt område, sier han. 

Paulus bor på Bjørndal og har fått kortere reisevei til lesesalen nå som OsloMet er på Holmlia. 

– At jeg har et sted som jeg kan komme til for å jobbe har hjulpet meg og motivert meg til å drive mer med skolearbeid. Jeg har også hentet noen medstudenter fra OsloMet, sier han. 

Paulus tror at beliggenheten til det nye campuset gjør at studenter fra flere deler av byen får øynene opp for Søndre Nordstrand. 

– At skolen ligger på søndre Nordstrand hjelper også bydelen ved at flere studenter utenfor kommer til å besøke bydelen som hjelper på ryktet bydelen har, sier han.