Praksis ved drama- og teaterkommunikasjon
I bachelorprogrammet drama- og teaterkommunikasjon gjennomføres praksis og samarbeid med arbeidslivet i første studieår og i valgfrie emner.
Målet med praksis er at studentene skal tilegne seg kunnskap og erfaring med dramapedagogisk arbeid i skole og ved andre formidlingsarenaer. Med praksis menes her en læringsaktivitet der studenten inngår i et arbeidsfellesskap ved en arena, der de øver seg på å formidle og anvende dramapedagogiske metoder rettet mot barn og unge. Via praksis skal studenten få et tilfredsstillende læringsutbytte i tråd med studiets studiets programplan.
-
Organisering av praksis
Emnet DT1000 i 1. studieår har fortellerpraksis og dramapraksis.
Studentene skal ha fortellerpraksis i løpet av 1. semester. Fortellerpraksis består av eventyrfortelling i grunnskolen.
Studentene skal ha dramapraksis i løpet av 2. semester. Dramapraksis består av undervisningsopplegg utprøvd på medstudenter via praksis over flere dager på campus OsloMet.
I de valgfrie emnene i andre og tredje studieår samarbeider studentene med praksisfeltet i varierte former. Se mer informasjon i studiets program- og emneplan.
-
Praksissteder og utplassering
Studentene samarbeider i grupper med skoler og pedagogiske formidlingsarenaer i Oslo og Akershus. Se Canvas for mer informasjon om praksissamarbeid.
-
Tilstedeværelse i praksis
Gjennomføring av praksis er arbeidskrav og må være vurdert til godkjent for å kunne framstille seg til eksamen. Studentene må gjennomføre dramapraksis, fortellerpraksis og en skriftlig rapport om praksisperioden i første studieår. Se mer informasjon i studiets program- og emneplan.
Studenten kan ikke ha mer enn 20 prosent fravær i undervisnings- og veiledningssituasjoner der det er krav om tilstedeværelse og aktiv deltakelse
-
Læringsutbytte via veiledning og vurdering
Underviserne og veiledere ved instituttet har hovedansvaret for veiledning og vurdering i praksisperiodene. Emneansvarlig har ansvar for å forberede undervisning tilknyttet praksis, sikre samarbeid med relevant arena i arbeidslivet og samarbeide med studenter og undervisere i emnet.
Instituttet organiserer studentenes praksisperiode, og studentene oppretter ikke kontakt med praksisstedet selv. Studieprogramansvarlig for studieprogrammet har ansvar for organisering av praksis i samarbeid med emneansvarlig.