OsloMets forhåndsmarkering av samenes nasjonaldag

Hendelseskalender

Fem medlemmer i bandet Amas i en trapp.

Fotokreditering: Nima Taheri.

OsloMets forhåndsmarkering av samenes nasjonaldag

Studenter, ansatte og byens befolkning ønskes hjertelig velkommen til OsloMets forhåndsmarkering av samenes nasjonaldag 2023!

Dato/Tid

Pilestredet 52, Studenthallen

Mandag 6. februar markeres samenes nasjonaldag nasjonalt og internasjonalt. OsloMet markerer dagen på forskudd og byr på et rikholdig program med gratis lunsj, hilsen fra rektor, faglige og musikalske innslag.

• Gratis servering av den samiske nasjonalretten Bidos.
  • Gratulerer med dagen som kommer! Ved Christen Krogh, rektor OsloMet.
  • Samiske perspektiver ved OsloMet. Ved Vibeke Horn, programansvarlig for kultur og mangfold.
  • Populærkultur og «det samiske». Hvordan representeres «det samiske» i populærkulturen? Hva betyr populærkulturelle uttrykk som filmer og reality-TV for samisk identitet i samtiden? Ved førsteamanuensis Cato Christensen, Institutt for journalistikk og mediefag, OsloMet.
  • Ettersamtale med de samiske veiviserne Benedikte Eriksen og Ole-Christer Hætta.
  • En introduksjon til OsloMets samiske kunstsamling. Ved leder for OsloMets kunstsamling og universitetslektor ved Institutt for estetiske fag, OsloMet, Siv Hofsvang.
  • Musikalsk innslag ved Amas. Bandet blander ulike stilarter med samiske tekster. Resultatet av en slik miks blir noe helt nytt som garantert fanger oppmerksomheten til publikum og utfordrer ideen om hva samisk musikk er. Vokalisten i Amas, Marianne Pentha, har dubbet den samiske stemmen til Elsa i Frost 2 og i 2021 var hun også semifinalist i MGP sammen med Mikkel Gaup, hvor de forente pop og joik i sangen Pages.

Det vil være en vandreutstilling med samisk kunst i Studenthallen i hele februar.

Lån med deg en bok hjem: OsloMets universitetsbibliotek vil være tilstede i en pop up-variant under markeringen. Her kan du låne med deg bøker som på et eller annet vis omhandler det samiske, og bli litt klokere. Alle OsloMets universitetsbiblioteker vil fra 30. januar stille ut samisk litteratur til utlån.

Trenger du tolk? Kontakt Vibeke Horn (e-post) innen 25. januar.

Husk å meld deg på markeringen via (bokmål, nettskjema.no) eller (nynorsk, nettskjema.no).

Vel møtt!