Markering av den internasjonale romdagen

Hendelseskalender

Markering av den internasjonale romdagen

8. april markeres den internasjonale romdagen over hele verden - en dag for feiring av romkultur og -identitet.

Dato/Tid

Pilestredet 52, Studenthallen

På OsloMets markering blir det konsert med Solfrid Molland sammen med musikere og Hjerteromkoret, som består av romske kvinner som til vanlig lever av å tigge på gaten.

Det blir også et miniforedrag om tilreisende rom og andre fattige fra Romania, med professor og instituttleder ved institutt for sosialfag, OsloMet, Anne Britt Djuve.

Solfrid Molland er artist og komponist med en dyp kjærlighet til europeisk musikkultur, fra viser, klassisk til folkemusikk. På reiser som gatemusiker i Europa lærte hun sigøynersanger og har samarbeidet med romske musikere fra hele Europa.

Solfrid har utgitt fire album til strålende kritikker. I tillegg til Hjerteromkoret har hun med seg Jo Skaansar på kontrabass og Torje Råbu på fiolin.