Hva skjer - Student

Hendelseskalender

Bilde av Ahmed Umar.

Skeivt Bekkelangs: Kunsten å være syndig

Visning av filmen "Kunsten å være syndig", med ettersamtale med hovedpersonen, Ahmed Umar.

Dato/Tid

Pilestredet 46, PA110 - Athene 2

OsloMetFlimmer viser den norske dokumentaren "Kunsten å være syndig" av Ibrahim Mursal (2020).

Den handler om Ahmed Umar som kom til Norge som flyktning i 2008. Åtte år senere var han ferdig med mastergraden sin på Kunsthøgskolen i Oslo, og i dag er han en anerkjent kunstner. Alt er imidlertid ikke bare fryd og gammen, for da han i 2015 kom ut av skapet på Facebook, var det som den første åpent homofile sudanske mannen i verden – og reaksjonene lot ikke vente på seg. Ahmed møter utfordringer både i Norge og Sudan – hjemme i Sudan blir homofili fortsatt straffet med dødsstraff – men den uredde kunstneren lar seg ikke stoppe så lett, og i KUNSTEN Å VÆRE SYNDIG følger vi ham på reise tilbake til fødelandet.

Etter filmen vil Jan Storø ha en samtale med Ahmed Umar.