Feministisk byvandring: Bli kjent med kvinnenes Oslo

Hendelseskalender

Feministisk byvandring: Bli kjent med kvinnenes Oslo

Bli kjent med kvinnenes Oslo på en feministisk vandring i områdene rundt OsloMet. Kyndige loser vil være Marta Breen og Hilde Østby, medforfattere av boken "Kvinnenes by".

Dato/Tid

Sted

Plassen utenfor Pilestredet 52

Vandringen er fulltegnet, dessverre ikke flere ledige plasser.

 

Det er fremdeles åtte ganger flere menn enn kvinner som har fått en gate oppkalt etter seg i hovedstaden, og de fleste byster og statuer forestiller menn. Dette faktum provoserte forfatterne Hilde Østby, Marta Breen og Helene Uri nok til å skrive boka "Kvinnenes by", som går i fotsporene til viktige kvinneskikkelser i byen. Denne ettermiddagen kan dere være med på dette, når Østby og Breen guider oss på en feministisk vandring i området rundt OsloMet.

Hilde Østby er idéhistoriker, skribent og forfatter, og har siden 2013 utgitt seks bøker. Den nyeste, "Kart over ensomheten", kom ut i oktober. Tidligere har hun blant annet skrevet "Å dykke etter sjøhester" og "Mageboka". Hun er oversatt til 20 språk, blant annet engelsk, spansk, mandarin og russisk.

Marta Breen har skrevet en rekke bøker om feminisme, musikk og kvinnehistorie. Blant dem er bøkene ”Piker, vin og sang”, ”Født feminist”, ”Om muser og menn” og ”Kvinner i kamp”. Sistnevnte er foreløpig blitt solgt til 27 land.

Arrangementet arrangeres av Kulturutvalget.