Hva skjer - Student

Hendelseskalender

Bokbad med Anne Bitsch: Drapet på Benjamin Hermansen

I år er det 20 år siden drapet på Benjamin Hermansen. Møt bokaktuelle Anne Bitsch i P52 der hun skal snakke om drapet og høyreekstremisme i Norge før og nå.

Dato/Tid

Studenthallen P52

Program for mangfold og Lunsjpåfyll ved Universitetsbiblioteket inviterer til en samtale med forfatter Anne Bitsch der Vibeke Horn, programansvarlig for kultur og mangfold, er bokbader.

Arrangementet er gratis, men krever påmelding.

Meld deg på bokbadet (nettskjema.no)!

Drapet på 15-åringen Benjamin Hermansen ble omtalt som det første rasistisk motiverte drapet i Norge etter krigen og rystet Norge. Anne Bitsch har studert de 3000 saksdokumentene knyttet til straffesaken i detalj og snakket med Benjamins nærmeste venner og andre sentrale parter. Resultatet ble boken «Brorskapet – en historie om drapet på Benjamin Hermansen».

Den offisielle historien var at det var et tilfeldig drap. Men var det det?

Under arrangementet får du høre om den offisielle historien om drapet og bristene i den, i tillegg vil Bitsch snakke om høyreekstremismens fremvekst og utvikling i Norge fra slutten av 1970-tallet og frem til i dag.