Programplaner og emneplaner - Student
Economics and Business Administration, 1-year Programme Programme description
- Programme name, Norwegian
- Årsstudium i økonomi og ledelse
- Valid from
- 2025 FALL
- ECTS credits
- 60 ECTS credits
- Duration
- 2 semesters
- Schedule
- Here you can find an example schedule for first year students.
- Programme history
-
Introduction
Årsstudium i økonomi og ledelse gir grunnleggende kunnskaper i de mest sentrale økonomisk-administrative emner som vil være relevant for en rekke yrkesfelt, og er ment å danne basis for videre læring i det praktiske liv. Formålet med årsstudiet er å gi en innføring i økonomisk-administrative emner som vil være relevant for en rekke yrkesfelt. Emnene som tilbys i studiet er bedriftsøkonomiske emner, samfunnsøkonomi, emner innen organisasjon og ledelse, jus og markedsføring.
Årsstudiet består av emner som tilbys på 1. og 2. studieår i bachelorstudiet i økonomi og administrasjon.
Target group
Se fagplanen.
Admission requirements
For å søke opptak til studiet kreves generell studiekompetanse. Det kan også søkes opptak til studiet på grunnlag av realkompetanse.
Learning outcomes
En kandidat som har bestått årsstudiet i økonomi og ledelse skal ha følgende samlede læringsutbytte definert i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Kandidaten
- har grunnleggende kunnskap i bedriftsøkonomisk analyse
- har oversikt over andre sentrale økonomisk-administrative emner som samfunnsøkonomi, organisasjon, markedsføring og rettslære
- kjenner til de mest grunnleggende økonomiske problemstillinger og utviklingsarbeidsom er relevant innenfor deler av det økonomisk-administrative fagområde
Ferdigheter
Kandidaten
- kan anvende den faglige kunnskapen til å løse praktiske oppgaver innen regnskap,markedsføring og rettslære
- kan oppdatere og videreutvikle sin kunnskap innenfor det økonomisk-administrativefagområde
- kan anvende relevante faglige verktøy, teknikker og uttrykksformer
Generell kompetanse
Kandidaten
- kan se kunnskapen i sammenheng og anvende den på en relevant måte i økonomiskadministrative oppgaver
- har innsikt i relevante fagområder og yrkesetiske problemstillinger
- kan reflektere og begrunne sine valg i en faglig kontekst
Content and structure
Studiet har et omfang på 60 studiepoeng, og består av åtte emner som hver har et omfang på 7,5 studiepoeng, unntatt emnet BAL2300 Samfunnsøkonomi som har et omfang på 10 studiepoeng. BAL2300 overlapper ØASØK1100 Makroøkonomi I med 2,5 studiepoeng. Overlapp innebærer at studentene får godkjent 5 studiepoeng av ØASØK1100, slik at de totalt får 60 studiepoeng i sitt årsstudium.
Studiet tilbys som et heltidsstudium over ett studieår.
Studentene følger i 1. semester:
- ØAADM1001 Markedsføring
- ØAADM2100 Organisasjonsforståelse
- ØABED1000 Grunnleggende årsregnskap med Excel
- BAL2300 Samfunnsøkonomi
Studentene følger i 2. semester:
- ØAADM1100 Organisasjonspsykologi
- ØABED1100 Bedriftsøkonomi med IKT
- ØASØK1100 Makroøkonomi I
- ØAJUR2100 Rettslære
1st year of study
Teaching and learning methods
Masteroppgaven kan gjennomføres individuelt eller i gruppe på inntil tre studenter. Det er ett hovedformat for masteroppgaven:
Akademisk masteroppgave. Omfang ved individuell innlevering 20.000 ord +/- 10%, dersom to studenter skiver sammen er omfanget 30.000 ord +/- 10 %, dersom tre studenter skriver sammen er omfanget 40.000 ord +/- 10 %.
Merknader:
- Som et alternativ til den akademiske masteroppgaven, kan studenter som arbeider innenfor begynneropplæring, naturfag, norsk, engelsk, musikk, RLE, digitalt støttet pedagogikk, profesjonsrettet pedagogikk og spesialpedagogikk gjennomføre masteroppgaven som et entreprenørielt utviklingsarbeid. For studenter som gjennomfører masteroppgave i begynneropplæring, må oppgaven være flerfaglig og inneholde fagstoff og perspektiver fra minst to av fagene matematikk, norsk eller pedagogikk.
Denne masteroppgaven har tre komponenter: 1) Utvikling av didaktisk produkt. Omfang av det didaktiske produktet ved individuell innlevering er tilsvarende 10000 ord +/- 10%. Dersom to eller tre studenter gjennomfører sammen skal innleveringen være tilsvarende 15000 ord +/- 10%. 2) En skriftlig forklaring om hvordan det didaktiske produktet er tenkt brukt og en vitenskapelig forankret begrunnelse for produktet har et omfang på 5000 ord +/- 10% ved individuell innlevering og 7500 ord +/- 10% der to eller tre skriver sammen. 3) En muntlig presentasjon av utviklingsprosjektet på 25 minutter etterfulgt av en fagsamtale på 20 minutter. Det didaktiske produktet og den skriftlige bruksanvisningen og vitenskapelige forankrede begrunnelsen leveres 10 virkedager før den muntlige presentasjonen. Det gis én karakter som fastsettes etter at alle de tre komponentene er gjennomført.
- For studenter som gjennomfører masteroppgave i spesialpedagogikk, kan studenter som et alternativ til den akademiske masteroppgaven, skrive en vitenskapelig artikkel med overbyggende kappe. Omfang på artikkelen blir bestemt av forfatterveiledningen til det enkelte tidsskrift. I tillegg kommer en kappetekst som er på 5000-7000 ord +/- 10% for studenter som skriver alene, og 6000-8000 ord +/- 10% der to eller tre studenter skriver sammen.
- For studenter som velger å gjennomføre masteroppgaven som gruppearbeid, skal det gå tydelig fram i egen redegjørelse hvordan arbeidet er fordelt, og hvordan hver enkelt oppfyller kravet om selvstendig vitenskapelig arbeid. Her benyttes en medforfattererklæring som begge eller alle tre parter signerer.
- For studenter som tar masterfaget engelsk og engelskdidaktikk, må masteroppgaven skrives på engelsk.
Ny/utsatt eksamen
Det er ikke adgang til å få vurdert en ny masteroppgave i samme studieprogram når studenten tidligere har fått vurdert sin oppgave med bestått resultat. Dersom masteroppgaven vurderes til ikke bestått, kan studenten levere ny eller revidert oppgave én gang, jf. § 5-6 i forskrift om studier og eksamen ved OsloMet. I særskilte tilfeller kan det vurderes å endre om oppgaven skal leveres i gruppe eller individuelt.
Work requirements
Alle hjelpemidler er tillatt
Assessment
Det benyttes en gradert karakterskala fra A til E for bestått og F for ikke bestått eksamen.