EPN-V2

SERNB2400 Internasjonal ernæring Emneplan

Engelsk emnenavn
International Nutrition
Omfang
10.0 stp.
Studieår
2019/2020
Emnehistorikk
  • Forkunnskapskrav

    SERNB2000 eller tilsvarende

  • Læringsutbytte

    Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

    Kunnskap

    Studenten:

    • har bred kunnskap om aktuelle trender i den globale mat- og ernæringssituasjonen
    • har bred kunnskap om de vanligste ernæringsutfordringene i et internasjonalt perspektiv hos gravide, ammende, spedbarn og småbarn
    • har bred kunnskap om de ulike former for underernæring, mulige årsaker, konsekvenser og tiltak
    • har bred kunnskap om amming og tilleggskost i fattige land
    • har bred kunnskap om strategier for å redusere feilernæring
    • har kunnskap om mat og ernæring i krisesituasjoner
    • har kunnskap om mat og ernæringssikkerhet i et globalt perspektiv (nutrition-sensitive food systems/development)
    • kjenner til konseptet mat som menneskerettighet

    Ferdigheter

    Studenten

    • kan evaluere ernæringsstatus og anvende WHO vekstkurver for barn
    • kan anvende UNICEF-modell for underernæring
    • kan anvende WHOs indikatorer for amming og tilleggskost (IYCF)
    • kan beregne matbehov i en krisesituasjon

    Generell kompetanse

    Studenten

    • kan fremvise profesjonelt og etisk ansvar ved å belyse relevante problemstillinger i forbindelse med ernæringsarbeid i konfliktområder og fattige land
    • har innsikt i internasjonale guidelines som blir brukt ved ernæringsarbeid i konfliktområder og fattige land
  • Innhold

    • FNs tusenårsmål, og veien fremover
    • ernæringsstatus og undernæring
    • amming og tilleggskost (IYCF)
    • nutrition transition og dobbel sykdomsbyrde
    • mat og ernæringssikkerhet
    • mat i krisesituasjoner
    • mat og menneskerettigheter
    • dagsaktuelle tema

  • Arbeids- og undervisningsformer

    Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, gruppearbeid og selvstudium.

  • Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

    Ingen

  • Vurdering og eksamen

    Eksamensinnhold: Læringsutbyttene

    Eksamensform: Individuell skriftlig eksamen under tilsyn, 4 timer

  • Hjelpemidler ved eksamen

    Ingen

  • Vurderingsuttrykk

    Gradert skala A-F

  • Sensorordning

    Interne