Programplaner og emneplaner - Student
SERNB2300 Sociolgy of Food and Food Culture Course description
- Course name in Norwegian
- Matsosiologi og matkultur
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2019/2020
- Course history
- 
                                                    
- Programme description
- 
    Required preliminary coursesOpptak til studiet 
- 
    Learning outcomesEtter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse: Kunnskap Studenten - har bred kunnskap om sentrale teorier og begreper innen matsosiologi og matkultur
- har bred kunnskap om de ulike sosiale og flerkulturelle faktorer som påvirker matforbruk
- har kunnskap om hvordan mat og måltider er blitt brukt og brukes og hvilken symbolfunksjon mat har i ulike kulturer
- har bred kunnskap om hvordan samfunnstrender nasjonalt og globalt påvirker matkultur, måltidsmønster og matvaner
- kjenner til ulike sider av matens og måltidets kulturelle og samfunnsmessige dimensjoner for å markere sosiale skillelinjer i forhold til kjønn, alder og sosial klasse
 Ferdigheter Studenten - kan anvende faglig kunnskap til praktisk matlaging og planlegging av måltider for ulike grupper
- kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff relatert til matvaner i ulike grupper
- kan anvende didaktiske modeller i en presentasjon
 Generell kompetanse Studenten - kan diskutere etiske sider relatert til matforbruk
 
- 
    Content- sosiologiske teorier om mat og samfunnet
- mat og identitet
- mat og sosiale klasser
- matkultur
- mat og religion
- norske mattradisjoner og nye trender, mathistorie
- spisevaner og måltidsmønster i ulike sosiale grupper
- spisevaner og måltidsmønster i et flerkulturelt perspektiv
- mat, etikk og bærekraftighet
- didaktikk
- praktisk matlaging og demonstrasjon
 
- 
    Teaching and learning methodsArbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, gruppearbeid, matlaging på kjøkken og selvstudium. 
- 
    Course requirementsFølgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen: - minimum 80 % deltakelse på kjøkkenøvelser
- en skriftlig individuell oppgave, inntil 2000 ord, med muntlig framlegg
- en praktisk gruppeoppgave med muntlig framlegg, inntil 4 studenter i gruppa
 
- 
    AssessmentEksamensinnhold: Læringsutbyttene Eksamensform: Praktisk og muntlig eksamen, 2 timer, gruppe på 3-4 studenter 
- 
    Permitted exam materials and equipmentNærmere spesifiserte lærebøker og hjelpemidler. 
- 
    Grading scaleGradert skala A-F 
- 
    Examiners2 interne sensorer