EPN

MOKV3200 Informasjons- og kommunikasjonsarbeid med praksis Emneplan

Engelsk emnenavn
Professionalism with Internships
Studieprogram
Bachelorstudium i medier og kommunikasjon
Omfang
15.0 stp.
Studieår
2024/2025
Timeplan
Emnehistorikk

Innledning

Emnet er en innføring i informasjons- og kommunikasjonsarbeid i offentlig og privat sektor og skal være en kvalifisering til profesjonsutøvelse. Emnet inneholder fire uker praksis.

Informasjons- og kommunikasjonsarbeid med praksis er et valgfritt emne i 5. semester.

Undervisningsspråket er norsk. 

Forkunnskapskrav

Bachelorstudiet i medier og kommunikasjon har generelle progresjonsbestemmelser (se programplan).

Læringsutbytte

Studenten skal etter å ha fullført emnet ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten

  • kjenner informasjons- og kommunikasjonsmedarbeiderens plassering og oppgaver i en organisasjon
  • kjenner de sentrale prinsippene for hensiktsmessig tilrettelegging av informasjon og kommunikasjon til ulike formål, i offentlig og privat sektor

 

Ferdigheter

Studenten

  • mestrer både muntlig og skriftlig formidling og presentasjonsteknikk og kan opptre profesjonelt i ulike mediekanaler
  • kan vurdere informasjons- og kommunikasjonsstrategier internt og eksternt i lys av de utfordringene som organisasjoner møter i ulike sammenhenger, herunder kriser
  • kan opptre profesjonelt i mediesammenheng, kan lage skriftlig informasjon og kommunisere denne i ulike formater og mediekanaler

 

Generell kompetanse

Studenten

  • har innsikt i relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger i arbeidslivet 
  • kan profilere egen kompetanse muntlig og skriftlig i ulike mediekanaler for å kunne bidra til utvikling av god praksis og godt samarbeid med arbeidslivet

Arbeids- og undervisningsformer

Emnet strekker seg over ett semester, og er i hovedsak lagt opp med forelesninger, selvstyrte kollokviegrupper, oppgaveløsninger, presentasjon av praktisk produksjon i grupper/plenum, selvstudium av pensum og en obligatorisk praksisperiode på fire uker (normalt uke 41-44). Det gis opplæring i å søke praksisplass. Praksisstedet skal godkjennes og kvalitetssikres av emneansvarlig.

Emnet har 4 læringsmapper (mappeleveringer): 

Mappe 1: Studentene skal utforme og presentere en SoMe-kampanje, samt levere et refleksjonsnotat på 1-2 sider. Hensikten med oppgaven er at studentene skal gjøre seg kjent med hvordan en SoMe-kampanje utformes og få erfaring med muntlig presentasjon. Oppgaven er beregnet å tilsvare ca en ukes arbeid.

Mappe 2: Studentene skal skrive en pressemelding med tilhørende talepunkter på 2-3 sider, samt levere et refleksjonsnotat på 1-2 sider (til sammen maks 5 sider). Hensikten med oppgaven er at studentene skal gjøre seg kjent med pressemelding og talepunkter som sjangere. Oppgaven er beregnet å tilsvare ca 3 dagers arbeid.

Mappe 3: Studentene skal levere og presentere et valgfritt medieprodukt fra praksisperioden, samt et refleksjonsnotat på ca 2. Hensikten med oppgaven er at studentene skal vise, reflektere rundt og få tilbakemelding på et arbeid fra praksisperioden. Arbeidets omfang vil variere siden studentene vil ha hatt ulike arbeidsoppgaver, men skal minst inkludere ett par dagers arbeid.

Mappe 4: Studentene skal velge en av to oppgaver:

a) Studenten skal formulere en kommunikasjonsstrategi på ca 3-5 sider, samt et tilhørende refleksjonsnotat på ca 2 sider (maks 8 sider). Hensikten med oppgaven er at studentene skal gjøre seg kjent med hvordan en kommunikasjonsstrategi utformes og hva slags innsiktsarbeid som ligger bak. 

b) Studenten skal lage en kort informasjonsfilm som skal vare ca 20-60 sekunder, samt et tilhørende refleksjonsnotat med manus på ca 2 sider. Hensikten med oppgaven er at studentene skal gjøre seg kjent med en relevant sjanger for informasjons- og kommunikasjonsarbeid.

Mappe 4 er beregnet å tilsvare ca en ukes arbeid.

Frister og nærmere detaljer for innlevering av mappeoppgaver framgår av undervisningsplanen som gjøres tilgjengelig ved begynnelsen av hvert semester.

Studenter som ikke leverer i læringsmapper mister retten til å få tilbakemelding på oppgavene

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Studentene skal gjennomføre en fire ukers praksisperiode (altså praksistid tilsvarende 20 normale arbeidsdager). Studentene finner relevante praksissteder i samråd med emneansvarlig som også må godkjenne valg av praksissted. Praksisperioden er obligatorisk. 80 prosent av praksisstiden må være gjennomført for at studentene skal kunne gå opp til eksamen.

Ved fravær over 20% grunnet sykdom eller andre tungtveiende årsaker kan det gjøres en individuell vurdering.

Vurdering og eksamen

Til eksamen skal studentene levere en mappe. Mappen består av tre oppgaver fra læringsmappen samt et avsluttende refleksjonsnotat på 4-6 sider der studentene diskuterer egne arbeider i lys av fagbegreper og pensum. Mappeoppgavene skal være omarbeidet etter at de ble levert inn første gang. Emneansvarlig avgjør hvilke mappeoppgaver som skal leveres inn til eksamen. Omfang av mappeoppgavene beskrives nærmere under "arbeids- og undervisningsformer". Der eksamen er skriftlig skal følgede skrifttype og skriftstørrelse brukes: Arial / Calibri / Verdana 12 pkt. Linjeavstand: 1,5.

Ved strykkarakter må alle delene av mappen leveres på nytt. En student kan ved ikke bestått levere omarbeidet versjon av mappen til sensur en gang. 

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.

Vurderingsuttrykk

Gradert skala A-F.

Sensorordning

Eksamensbesvarelsene blir vurdert av intern eller ekstern sensor. Ett uttrekk på minst 25 prosent av besvarelsene blir sensurert av to sensorer. Karakterene på utdraget fastsetter nivået for hvordan resten av svarene skal vurderes.