EPN

MOK1800 Multimedial produksjon II Emneplan

Engelsk emnenavn
Multimedia Production II
Studieprogram
Bachelorstudium i medier og kommunikasjon / Årsstudium i medier og kommunikasjon
Omfang
15.0 stp.
Studieår
2022/2023
Timeplan
Emnehistorikk

Innledning

Multimedial produksjon II bygger på Multimedial produksjon I. Emnet viderefører og utdyper kunnskap om og ferdigheter i produksjon av audiovisuelle fortellinger på flere ulike plattformer. I tillegg vektlegges kommunikasjon med definerte publikumsgrupper og brukere.

Emnet gis i samarbeid med Medieseksjonen ved OsloMet.

Forkunnskapskrav

Ingen forkunnskapskrav

Læringsutbytte

Studenten skal etter å ha fullført emnet ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten

  • har utdypet kunnskap om prosjektorganisering og produksjonsarbeid
  • har utdypet kunnskap i produksjonsplanlegging av en audiovisuell produksjon innen fakta eller fiksjon
  • har kunnskap om arbeidsdeling og ulike roller innen flermediale produksjoner
  • har grunnleggende kunnskap om manusskriving og grunnelementer i storytelling
  • har grunnleggende kunnskap om kommunikasjon på tvers av medieplattformer
  • kjenner til nytenkning og innovasjonsprosesser innen flermedial produksjon.

 

Ferdigheter

Studenten

  • kan produsere en reportasje for nett og tv
  • har trening i ideutvikling, manusskriving og produksjonsplanlegging av en audiovisuell fortelling innen fakta eller fiksjon
  • kan planlegge og gjennomføre vanlige medieproduksjoner fra idé til ferdig produkt på en effektiv måte med tanke på organisering, samarbeid, produksjonsprosess og teknikk med hensyn til flermedialitet og ulike distribusjonsplattformer.
  • kan ta i bruk kreative og håndverksmessige delkunnskaper, bringe med seg medieteoretiske perspektiver i arbeidet med, og tilpasse teknisk gjennomføring i henhold til innholdsmessige fortellergrep i en medieproduksjon

 

Generell kompetanse

Studenten

  • har innsikt i og kan planlegge og gjennomføre en flermedial produksjon og kommunikasjon som involverer både web og en visuell produksjon.
  • kan drøfte sentrale problemstillinger knytta til flermedial produksjon

Arbeids- og undervisningsformer

Undervisning og veiledning gis dels i plenum og dels i mindre produksjonsgrupper/-team.

I løpet av semesteret skal studentene lage en flermedial produksjon med tilhørende nettside og kommunikasjonsplan som et prosjektarbeid i grupper på normalt 4-6 studenter. Prosjektarbeidet skal resultere i et medieprodukt og en teoretisk del knyttet til produksjonen (se vurdering). 

I arbeidet med den teoretiske delen knyttet til medieproduktet stilles det krav om:

  • en avgrenset teoretisk problemstilling knyttet til prosjektarbeidet
  • definert målgruppe
  • en redegjørelse for idé, research og produksjon
  • en prosjektplan
  • en egenevaluering av sluttproduktet og vurdering av gruppeprosessen på til sammen ca. 10 sider
  • som vedlegg: siste versjon manus og prosjektplan

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Emnet har to arbeidskrav. For å kunne framstille seg til eksamen må studenten ha følgende godkjente arbeidskrav:

  • Arbeidskrav 1: Gjennomført og bestått teoriprøve. Studentene får inntil 3 forsøk på å bestå teoriprøven som er en multiple choice prøve der minst 6 av 8 riktige svar gir bestått.
  • Arbeidskrav 2: Prosjektplan for eksamensprosjekt inkludert kommunikasjonsplan, produksjonsplan, manusskisse og gruppepresentasjon. Prosjektplanen skal være 1300-2000 ord pluss skisser, bilder ol. Prosjektplanen skal inneholde Strategi for prosjektet, definert målgruppe, mål for valgte medieplattformer. Plan for filmproduksjon skal inneholde manus eller manusskisse, storyboard, skyteplan. Plan for andre plattformer skal inneholde manus eller manusskisse og visuell plan. Gruppepresentasjonen er en 10 minutters presentasjon foran klassen og faglærer med oppfølgingsspørsmål og tilbakemelding. 

Prosjektplan og gruppepresentasjon må godkjennes av faglærer. Hvis planen ikke blir godkjent kan gruppa få levere på nytt én gang. Arbeidskravene må være gjennomført og godkjent innen fastlagt frist for at studenten skal kunne framstille seg til eksamen. Ved sykdom eller annen dokumentert tvingende grunn til fravær ved innlevering eller presentasjon kan studenten avtale en egen frist med faglærer.

Frister for og nærmere detaljer om innlevering av arbeidskrav framgår av undervisningsplanen som gjøres tilgjengelig ved begynnelsen av hvert semester.

Vurdering og eksamen

Avsluttende vurdering i emnet består av to deler.

Eksamensdel 1: Prosjektet. Gruppas medieproduksjon inkludert teoretisk del leveres inn for vurdering. Det gis en felles vurdering for gruppa. Eksamen i emnet er en medieproduksjon. Omfanget av produksjonen variere ut fra hvilke medietyper eller kombinasjoner av disse som benyttes. Omfang vil derfor spesifiseres i oppgavetekster eller individuelt i samarbeid med faglærer.

Eksamensdel 2: Individuell muntlig høring. Kandidaten eksamineres både i prosjektoppgava og relevante deler av pensum fra det første studieåret. Karakteren fra eksamensdel I kan justeres ett trinn opp eller ned.

Alle eksamensdeler må være bestått for å få bestått karakter. Klagefrist løper etter at sensur har falt på eksamensdel 2. 

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.

Vurderingsuttrykk

Gradert skala A-F

Sensorordning

Det benyttes en intern og en ekstern eller to eksterne sensorer på begge vurderingsdeler. Det benyttes to sensorer til sensurering av alle besvarelser. Et uttrekk på minst 25 % av besvarelsene sensureres av ekstern sensor/eksterne sensorer. Karakterene på uttrekket skal danne grunnlag for å fastsette nivå på resten av besvarelsene.

Emneansvarlig

Gaute Heggen