EPN-V2

LSPH6500 Yrkesfaglig fordypning, psykologi og utvikling i helse- og oppvekst yrker Emneplan

Engelsk emnenavn
Vocational specialisation, psychology and Developments in Health occupations
Studieprogram
Lærerspesialistutdanning i helse- og oppvekstfag
Omfang
15.0 stp.
Studieår
2021/2022
Emnehistorikk

Innledning

Målgruppe

Studenter i grunnskolelærerutdanningen for 1.-7. trinn. Lærere som ønsker videreutdanning.

Opptakskrav

Faget er tilgjengelig som valgfag for aktive studenter ved grunnskolelærerutdanningen og lærerutdanning for tospråklige lærere på HiOA, i tråd med utdanningenes programplaner. Eksterne søkere må ha bestått lærerutdanning som kvalifiserer for arbeid i skolen. Særskilt opptak til RLE2 krever fullført RLE1 eller tilsvarende. Interne søkere som søker særskilt opptak til RLE2 mens de fortsatt er aktive på RLE1, kan få opptak uten å ha fullført RLE1.

Søkere som Utdanningsdirektoratet har vurdert til å ha lærerutdanning fra utlandet, men som mangler fag/studiepoeng for å bli godkjent lærer i norsk grunnopplæring, kan også søke. Slike søkere må i tillegg oppfylle kravet til generell studiekompetanse.

Læringsutbytte

Se fagplanen.

Innhold

Hovedvekten av innholdet blir lagt på teoretiske og praktiske mestringen av relasjonelt arbeid. De forskjellige temaene henger nøye sammen og utviklingen av forståelse og praktisk mestring forutsettes å skje fortløpende og gradvis gjennom samlinger og praktisk arbeid i mellomperiodene

  • dialogbaserte metoder og verktøy
  • forelesninger basert på vitenskapelige arbeid
  • simulering og rollespill

Arbeids- og undervisningsformer

Se punkt om arbeids- og undervisningsformer i programplanen

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

For å kunne gå opp til eksamen i emnet må studentene gjennomføre følgende tre arbeidskrav:

1. Refleksjonsoppgave med bakgrunn i verktøyet Hjerte, hoder, hender kan gjennomføres individuelt eller i gruppe. Omfang: individuelt 1000 ord +/- 10% og i gruppe 1500 ord +/-10%.

Hensikten med arbeidskravet er å få erfaring med bruk av verktøyet Hjerte, hode og hender.

2. Individuell oppgave med kartlegging og utvikling av egen dybdekompetanse med utgangspunkt i endringer i helse- og oppvekstyrkene. Arbeidsform: 3 dager praksis i tjenester/bedrifter. Dokumentasjon: Visuell framstilling av kartlegging samt utvikling og læring fra praksis. Omfang: 5 minutters film.

Hensikten med arbeidskravet er å få innsikt og forståelse for egen kompetanse og sine utviklingsbehov.

3. Individuelt muntlig fremlegg - Studentgrandprix (maks 4 minutter). Innhold: Fritt valgt tema fra eget læringsarbeid og teori.

Hensikten med arbeidskravet er erfaringsutveksling fra læringsarbeidet for

medstudenter.

Arbeidskrav som ikke blir godkjent kan omarbeides én gang. Det er krav om 80 % deltakelse for å kunne gå opp til eksamen. Fravær ut over 20 % kan, etter vurdering fra og avtale med faglærer, kompenseres med en ekstra oppgave. Nærmere omtale av arbeidskrav og krav om tilstedeværelse er omtalt i programplandelen.

Vurdering og eksamen

Eksamen

Individuell skriftlig hjemmeeksamen. Essay med utgangspunkt i eget læringsutbytte knyttet til emnets innhold, læringsutbyttebeskrivelser og arbeidskrav. Teksten skal skrives etter gitte kriterier. I teksten skal det anvendes relevant teori fra pensum. Omfang på 2000 ord (+/- 10%) + litteraturliste og eventuelle vedlegg.

Ny og utsatt eksamen

Ved karakteren F kan det leveres omarbeidet versjon av hjemmeeksamen èn gang. Ved senere forsøk og ved forbedring av karakter må det utformes ny oppgave.

Studentenes rettigheter og plikter ved evt. ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved OsloMet. Studentene er selv ansvarlig for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen.

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler er tillatt.

Vurderingsuttrykk

Eksamen vurderes til bestått/ikke bestått.

Sensorordning

Det benyttes en intern og en ekstern sensor.