Norske e-bøker tilgjengelig

Nyhetportlet

Norske e-bøker tilgjengelig

Norske e-bøker tilgjengelig

Universitetsbiblioteket ved OsloMet er et av de første UH-bibliotekene som har kjøpt inn norske, akademiske e-bøker (elektroniske bøker) til sine studenter og ansatte.

Universitetsbiblioteket (UB) har i første omgang gått til innkjøp av litt over 50 e-bøker fra Gyldendal. Gyldendal har som første forlag gjort norske e-bøker tilgjengelig for bibliotek, og UB håper flere forlag kommer etter. 

– Dette er en sped begynnelse etter mange år med etterspørsel etter norske e-bøker, men vi håper å kunne tilby flere bøker etter hvert. Bruken av e-bøker øker år for år og vi ser at det er flere studenter og ansatte som foretrekker å lese elektronisk. Vi er derfor veldig glade for at vi nå kan tilby flere e-bøker på norsk, sier Marianne Julin Montgomery, seksjonssjef for samling og system ved Universitetsbiblioteket.  

Fra før av har OsloMet tilgang til ca. 554 000 utenlandske e-bøker, også disse tilgjengelige via Oria.no. Oria er en søketjeneste der du finner trykte og elektroniske ressurser tilgjengelig ved OsloMet og andre norske universitet og høyskoler. 

De norske e-bøkene er et tillegg til de trykte bøkene, og har begrenset brukstid. Det betyr at flere vil få tilgang og ventetiden vil bli kortere. 

Bøkene som er valgt er en blanding av tverrfaglige bøker og titler innenfor for eksempel helsefag, pedagogikk og økonomi (oria.no).