Ingun Grimstad Klipp smiler til kamera

Foto: Sonja Balci

Å lappe sammen og gi klær ni liv - foredrag med Ingun Grimstad Klepp

Lær hvordan du får klærne til vare lenger og forstå miljødebatten bedre.

– Foredraget passer for alle som bruker klær, sier Grimstad Klepp lattermildt.

Grimstad Klepp er professor ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, og torsdag 22. september kommer hun til biblioteket i Pilestredet 48. I tillegg til å fortelle om hvordan vi kan få klær til å vare lenger samt historikken bak teknikker og idéer, skal hun snakke om debatten rundt klær og klima. Det vi som enkeltpersoner kan gjøre, er ofte praktisk og enkelt, men miljødebatten kan være vanskeligere å forstå seg på.

– Hvorfor krangler vi for eksempel så fillene fyker om hva som er grønt og ikke grønt? sier Grimstad Klepp.

Grimstad Klepp har vært sentral i oppbyggingen av fagmiljøet rundt forbruksforskning på klær og tekstiler ved SIFO siden 1999 (app.cristin.no). I tillegg er hun en aktiv formidler, og i 2016 vant hun Norges forskningsråds formidlingspris.

Les mer om arrangementet.