Programplaner og emneplaner - Student
YLHOD2200 Food, health and health promotion activities Course description
- Course name in Norwegian
- Mat, helse og helsefremmende aktiviteter i helse- og oppvekstyrker og opplæring
- Study programme
-
Vocational Teacher Education - Healthcare, Childhood and Youth Development
- Weight
- 30.0 ECTS
- Year of study
- 2017/2018
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Det avholdes individuell, skriftlig eksamen under tilsyn på 5 timer i slutten av semesteret.
Kandidater som ikke består ordinær eksamen, kan framstille seg til ny/utsatt eksamen.
Required preliminary courses
Ingen hjelpemidler.
Learning outcomes
Gradert skala A - F.
Content
Emnet omhandler kunnskap og ferdigheter om forebyggende helsearbeid knyttet til kosthold og fysisk aktivitet. Det vektlegges tiltak og aktiviteter som kan fremme menneskelig utvikling og mestring og som kan gi økt livskvalitet.
Temaer
- kostregistrering og beregning
- matvarekunnskap, matlagingsteknikker og mathygiene
- ernæring (med spesialkost)
- fordøyelsen og livsstilsykdommer knyttet til mat, kosthold og fysisk aktivitet
- fysisk aktivitet og friluftsliv for ulike målgrupper
- måltid, matkultur, norske og samiske mattradisjoner og nye trender
- spisevaner og måltidsmønster i ulike sosiale grupper i ett flerkulturelt og religiøst perspektiv
- mat, etikk og bærekraftighet
- ulike undervisningsmetoder
- vurdering
Teaching and learning methods
I dette emnet gjøres bruk av varierte undervisningsformer som dialogbasert undervisning, forelesninger, erfaringsdeling, prosessuell undervisning, individuelt arbeid, gruppeprosesser og gruppearbeid, praktisk undervisning.
Course requirements
Line Christoffersen
Assessment
- Entreprenørskap (kommersielt, sosialt og kulturelt)
- Kreativitet og innovasjon
- Start og etablering av ny virksomhet
- Forretnings- og markedsplanen
- Finansiering og prissetting
- Markedsføring som kultur, strategi og taktikk
- Publikumssegmentering og posisjonering i markedet
- Produkt- og tjenestebegrepet
- Publikumsutvikling
- Markedskommunikasjon i tradisjonelle kanaler
- Markedskommunikasjon på nett
Permitted exam materials and equipment
Alle hjelpemidler tillatt kun til skriftlig praktisk gruppeeksamen.
Grading scale
Gradert skala A-F
Examiners
Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer eksamensordning og studiekvalitet og skriver tilsynsrapport. Tilsyn for emnet skjer hvert 3. år.