EPN-V2

YLHOD2200 Food, health and health promotion activities Course description

Course name in Norwegian
Mat, helse og helsefremmende aktiviteter i helse- og oppvekstyrker og opplæring
Study programme
Vocational Teacher Education - Healthcare, Childhood and Youth Development
Weight
30.0 ECTS
Year of study
2017/2018
Course history

Introduction

Det avholdes individuell, skriftlig eksamen under tilsyn på 5 timer i slutten av semesteret.

Kandidater som ikke består ordinær eksamen, kan framstille seg til ny/utsatt eksamen.

Required preliminary courses

Ingen hjelpemidler.

Learning outcomes

Gradert skala A - F.

Content

Emnet omhandler kunnskap og ferdigheter om forebyggende helsearbeid knyttet til kosthold og fysisk aktivitet. Det vektlegges tiltak og aktiviteter som kan fremme menneskelig utvikling og mestring og som kan gi økt livskvalitet.

Temaer

  • kostregistrering og beregning
  • matvarekunnskap, matlagingsteknikker og mathygiene
  • ernæring (med spesialkost)
  • fordøyelsen og livsstilsykdommer knyttet til mat, kosthold og fysisk aktivitet
  • fysisk aktivitet og friluftsliv for ulike målgrupper
  • måltid, matkultur, norske og samiske mattradisjoner og nye trender
  • spisevaner og måltidsmønster i ulike sosiale grupper i ett flerkulturelt og religiøst perspektiv
  • mat, etikk og bærekraftighet
  • ulike undervisningsmetoder
  • vurdering

Teaching and learning methods

I dette emnet gjøres bruk av varierte undervisningsformer som dialogbasert undervisning, forelesninger, erfaringsdeling, prosessuell undervisning, individuelt arbeid, gruppeprosesser og gruppearbeid, praktisk undervisning.

Course requirements

Line Christoffersen

Assessment

  • Entreprenørskap (kommersielt, sosialt og kulturelt)
  • Kreativitet og innovasjon
  • Start og etablering av ny virksomhet
  • Forretnings- og markedsplanen
  • Finansiering og prissetting
  • Markedsføring som kultur, strategi og taktikk
  • Publikumssegmentering og posisjonering i markedet
  • Produkt- og tjenestebegrepet
  • Publikumsutvikling
  • Markedskommunikasjon i tradisjonelle kanaler
  • Markedskommunikasjon på nett

Permitted exam materials and equipment

Alle hjelpemidler tillatt kun til skriftlig praktisk gruppeeksamen.

Grading scale

Gradert skala A-F

Examiners

Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer eksamensordning og studiekvalitet og skriver tilsynsrapport. Tilsyn for emnet skjer hvert 3. år.