Studyinfo subject SERNB3000 2020 HØST
SERNB3000 Health and Nutrition Communication Course description
- Course name in Norwegian
- Helse og ernæringskommunikasjon
- Study programme
-
Bachelorstudium i samfunnsernæring
- Weight
- 15.0 ECTS
- Year of study
- 2020/2021
- Schedule
- Programme description
- Course history
-
Required preliminary courses
Opptak til studiet
Learning outcomes
Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har bred kunnskap om kommunikasjonsteorier og modeller som kan anvendes i veiledningsstrategier overfor personer i målgrupper som ønsker kosthold- og livsstilsendringer
- har bred kunnskap om fysiske rammebetingelser, verbale og non-verbale uttrykk i dialogen mellom sender og mottaker som kan fremme/hemme ernæringskommunikasjonen
- har kjennskap til atferds- og læringsteorier med relevans for kostholds- og livsstilveiledning
- har kjennskap til faktorer som kan påvirke personers forutsetninger for å lykkes med sine ønsker om kosthold- og livsstilsendring
- har kunnskap om særegenheter og tilpasninger ved ernæringskommunikasjon overfor målgrupper med ulik kulturell og etnisk bakgrunn
- har kjennskap til planlegging, gjennomføring og evaluering av ernæringsrettede tiltak overfor ulike, større målgrupper i samfunnet hovedsakelig i form av kampanjer og intervensjoner
- har kjennskap til hvordan ulike typer massemedia fungerer og kan anvendes innen ernæringskommunikasjon
- har kjennskap til hvordan ulike aktører innen helse- og ernæringskommunikasjon arbeider i samfunnet
- har kjennskap til betingelser, forberedelser, deltakeratferd og oppfølgingsstrategier som personer som tilhører norske offisielle delegasjoner under internasjonale ernæringsforhandlinger bør forholde seg til
Ferdigheter
Studenten
- kan gjennomføre kostholdsveiledning overfor klienter på et kommunikasjonsteoretisk, vitenskapelig kunnskapsbasert grunnlag
- kan utøve ernæringskommunikasjon i 1:1-setting på en profesjonell måte, både verbalt og non-verbalt
- kan skape et fysisk miljø rundt selve ernæringskommunikasjonen som bidrar til å fremme denne
- kan tilpasse ernæringskommunikasjonen til klienter med ulikt kunnskapsnivå om kosthold og ernæring
- kan gjennomføre ernæringskommunikasjon på et kultursensitivt grunnlag
- kan delta i planlegging og assistere gjennomføring av ernæringskampanjer og intervensjoner
- kan anvende ulike typer massemedia som kanaler for ernæringskommunikasjon
- kan delta under internasjonale ernæringsforhandlinger
Generell kompetanse
Studenten
- kan utøve tilpasset ernæringskommunikasjon overfor ulike målgrupper, i ulike settinger, og gjennom ulike kanaler, på et kommunikasjonsteoretisk, vitenskapelig basert grunnlag
Content
- kommunikasjonsbegrepet
- kommunikasjonsteorier med relevans til ernæringsveiledning og massekommunikasjon om kosthold og ernæring
- Health literacy og nutrition literacy
- faglige og etiske særegenheter ved ernæringskommunikasjon
- profesjonalitetskriterier i rollen som ernæringsveileder og kommunikator
- fysiske rammefaktorer for ernæringskommunikasjon i 1:1 settinger
- rollemodellbegrepet
- målgruppeanalyse
- atferds- og læringsteorier med relevans for ernæringskommunikasjon
- kostholdsveiledning for atferdsendring
- kostholdsveiledning for kognitiv endring
- kulturell kompetanse og kultursensitivitet innen ernæringskommunikasjon
- strategier for ernæringstiltak overfor ulike, større målgrupper i samfunn
- massemediers rolle som formidler av informasjon om kosthold og ernæring
- å lage og formidle et vitenskapelig basert helsefremmende budskap om kosthold og ernæring
- ernæringskommunikasjon i internasjonale forhandlinger
Teaching and learning methods
Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, muntlige fremlegg, praktisk oppgave, gruppearbeid og selvstudium.
Course requirements
Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:
- gruppeoppgave med muntlig framlegg à 15 minutter, inntil 4 studenter i gruppa.
- en individuell skriftlig oppgave, omfang inntil 2000 ord.
Assessment
Eksamensinnhold: Læringsutbyttene
Eksamensform: Individuell muntlig høring basert på oppgitt emne, 15 minutter presentasjonstid, 48 timer forberedelsestid. Individuelt utarbeidet PowerPoint som brukes i høringen inngår i den samlede vurderingen.
Permitted exam materials and equipment
Grading scale
Gradert skala A-F
Examiners
2 interne