EPN-V2

SERNB2300 Sociolgy of Food and Food Culture Course description

Course name in Norwegian
Matsosiologi og matkultur
Study programme
Bachelor's Programme in Public Nutrition
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2019/2020
Course history

Required preliminary courses

Opptak til studiet

Learning outcomes

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten

  • har bred kunnskap om sentrale teorier og begreper innen matsosiologi og matkultur
  • har bred kunnskap om de ulike sosiale og flerkulturelle faktorer som påvirker matforbruk
  • har kunnskap om hvordan mat og måltider er blitt brukt og brukes og hvilken symbolfunksjon mat har i ulike kulturer
  • har bred kunnskap om hvordan samfunnstrender nasjonalt og globalt påvirker matkultur, måltidsmønster og matvaner
  • kjenner til ulike sider av matens og måltidets kulturelle og samfunnsmessige dimensjoner for å markere sosiale skillelinjer i forhold til kjønn, alder og sosial klasse

Ferdigheter

Studenten

  • kan anvende faglig kunnskap til praktisk matlaging og planlegging av måltider for ulike grupper
  • kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff relatert til matvaner i ulike grupper
  • kan anvende didaktiske modeller i en presentasjon

Generell kompetanse

Studenten

  • kan diskutere etiske sider relatert til matforbruk

Content

Gradert skala A-F

Teaching and learning methods

Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, gruppearbeid, matlaging på kjøkken og selvstudium.

Course requirements

Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:

  • minimum 80 % deltakelse på kjøkkenøvelser
  • en skriftlig individuell oppgave, inntil 2000 ord, med muntlig framlegg
  • en praktisk gruppeoppgave med muntlig framlegg, inntil 4 studenter i gruppa

Assessment

Undervisningen veksler mellom forelesninger, seminarer og workshops der dialog og refleksjon knyttet til teori og praksis står sentralt. All undervisning, oppgaver og seminarer er obligatorisk.

Permitted exam materials and equipment

Følgende arbeidskrav er obligatorisk og må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:

  • minst 80% tilstedeværelse på obligatorisk undervisning og seminar
  • en individuell, skriftlig oppgave hvor mote- og klesbransjens ulike roller og funksjon i samfunnet blir belyst Omfang: 2500-5500 ord.
  • individuell presentasjon for medstudenter og lærere i FOU-seminar

Grading scale

Individuell skriftlig hjemmeeksamen over to uker.

Omfang: 3500-5500 ord.

Examiners

Alle.