Studyinfo subject SERNB2300 2019 HØST
SERNB2300 Sociolgy of Food and Food Culture Course description
- Course name in Norwegian
- Matsosiologi og matkultur
- Study programme
-
Bachelorstudium i samfunnsernæring
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2019/2020
- Schedule
- Programme description
- Course history
-
Required preliminary courses
Opptak til studiet
Learning outcomes
Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har bred kunnskap om sentrale teorier og begreper innen matsosiologi og matkultur
- har bred kunnskap om de ulike sosiale og flerkulturelle faktorer som påvirker matforbruk
- har kunnskap om hvordan mat og måltider er blitt brukt og brukes og hvilken symbolfunksjon mat har i ulike kulturer
- har bred kunnskap om hvordan samfunnstrender nasjonalt og globalt påvirker matkultur, måltidsmønster og matvaner
- kjenner til ulike sider av matens og måltidets kulturelle og samfunnsmessige dimensjoner for å markere sosiale skillelinjer i forhold til kjønn, alder og sosial klasse
Ferdigheter
Studenten
- kan anvende faglig kunnskap til praktisk matlaging og planlegging av måltider for ulike grupper
- kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff relatert til matvaner i ulike grupper
- kan anvende didaktiske modeller i en presentasjon
Generell kompetanse
Studenten
- kan diskutere etiske sider relatert til matforbruk
Content
- sosiologiske teorier om mat og samfunnet
- mat og identitet
- mat og sosiale klasser
- matkultur
- mat og religion
- norske mattradisjoner og nye trender, mathistorie
- spisevaner og måltidsmønster i ulike sosiale grupper
- spisevaner og måltidsmønster i et flerkulturelt perspektiv
- mat, etikk og bærekraftighet
- didaktikk
- praktisk matlaging og demonstrasjon
Teaching and learning methods
Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, gruppearbeid, matlaging på kjøkken og selvstudium.
Course requirements
Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:
- minimum 80 % deltakelse på kjøkkenøvelser
- en skriftlig individuell oppgave, inntil 2000 ord, med muntlig framlegg
- en praktisk gruppeoppgave med muntlig framlegg, inntil 4 studenter i gruppa
Assessment
Eksamensinnhold: Læringsutbyttene
Eksamensform: Praktisk og muntlig eksamen, 2 timer, gruppe på 3-4 studenter
Permitted exam materials and equipment
Nærmere spesifiserte lærebøker og hjelpemidler.
Grading scale
Gradert skala A-F
Examiners
2 interne sensorer