EPN-V2

SERNB2200 Diatery Assessment Methods Course description

Course name in Norwegian
Metoder for kostholdsundersøkelser
Weight
15.0 ECTS
Year of study
2019/2020
Course history
  • Required preliminary courses

    Opptak til studiet

  • Learning outcomes

    Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

    Kunnskap

    Studenten

    • har kunnskap om utvalgte deler av menneskets anatomi og fysiologi, for å forstå hvordan mat og næringsstoffer omsettes i kroppen
    • har grunnleggende kunnskap om kjemi, biokjemi og cellebiologi som kunnskapsgrunnlag for forståelse av ernæring og matvarekunnskap
    • har kjennskap til metoder og prosesser som benyttes for å fremskaffe naturvitenskapelig kunnskap

    Ferdigheter

    Studenten

    • kan gjennomføre enkle laboratorieøvelser, henvise til relevant informasjon og presentere resultater i en labrapport, i henhold til gitte kriterier
  • Content

    • kjemi (generell, organisk, biokjemi)
    • cellebiologi
    • fysiologi
    • anatomi

  • Teaching and learning methods

    Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, demonstrasjoner, laboratorieforsøk, gruppearbeid og selvstudium.

  • Course requirements

    Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:

    • 100 % deltakelse på inntil 3 laboratorieøvelser, inntil 6 studenter i gruppa
    • skriftlig grupperapport fra 2 av 3 laboratorieøvelser på inntil 1000 ord fra 2 av 3 laboratorieøvelser
    • en teoretisk gruppeoppgave med muntlig framlegg, inntil 6 studenter i gruppa
  • Assessment

    Eksamensinnhold: Læringsutbyttene

    Eksamensform: Individuell skriftlig eksamen under tilsyn, 5 timer

  • Permitted exam materials and equipment

    Kalkulator, periodesystem.

  • Grading scale

    Gradert skala A-F

  • Examiners

    Interne