EPN-V2

SERNB1400 Food Knowledge Course description

Course name in Norwegian
Matkunnskap
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2018/2019
Course history
  • Required preliminary courses

    Godkjente arbeidskrav i SERNB1200 og SERNB1300.

  • Learning outcomes

    Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

    Kunnskap

    Studenten

    • har bred kunnskap om de ulike typer toksiner som kan forekomme i mat og drikke
    • har kunnskap om viktige prinsipper og metoder innen faget toksikologi
    • har kunnskaper om genmodifisert mat
    • har bred kunnskap om matbåren sykdom og hvordan matvarer bør behandles på en hygienisk forsvarlig måte for å forebygge sykdom
    • har bred kunnskap om HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) og kritiske kontrollpunkter i matvarekjeden, og drøfte betydning av disse for trygg mat
    • har bred kunnskap om matvarenes egenskaper og de ulike gruppene som de vanligvis deles i

    Ferdigheter

    Studenten

    • kan anvende kunnskap om mikroorganismers funksjon, forekomst og betydning ved håndtering av matvarer
    • kan bruke matvarer fra ulike matvaregrupper for å sette sammen måltider og menyer
  • Content

    • toksikologi
    • mikrobiologi og hygiene
    • kvalitetskontroll
    • risikohåndtering
    • matvarekunnskap
    • praktisk matlaging og demonstrasjoner fra de forskjellige matopplysningskontorene

  • Teaching and learning methods

    Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, gruppearbeid, laboratorieforsøk, kjøkkenøvelser og selvstudium.

  • Course requirements

    Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:

    • 100 % deltakelse på en laboratorieøvelse, inntil 6 studenter i gruppa
    • en skriftlig grupperapport fra laboratorieøvelsen på 2500-4000 ord
    • planlegge og gjennomføre en matdemonstrasjon, inntil 6 studenter i gruppa
  • Assessment

    Eksamensinnhold: Læringsutbyttene

    Eksamensform: Individuell muntlig høring, 10 minutter, trekning av oppgaver

  • Permitted exam materials and equipment

    Ingen

  • Grading scale

    Gradert skala A-F

  • Examiners

    To interne