Studyinfo subject SERNB1400 2018 HØST
SERNB1400 Food Knowledge Course description
- Course name in Norwegian
- Matkunnskap
- Study programme
-
Bachelorstudium i samfunnsernæring
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2018/2019
- Schedule
- Programme description
- Course history
-
Required preliminary courses
Godkjente arbeidskrav i SERNB1200 og SERNB1300.
Learning outcomes
Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har bred kunnskap om de ulike typer toksiner som kan forekomme i mat og drikke
- har kunnskap om viktige prinsipper og metoder innen faget toksikologi
- har kunnskaper om genmodifisert mat
- har bred kunnskap om matbåren sykdom og hvordan matvarer bør behandles på en hygienisk forsvarlig måte for å forebygge sykdom
- har bred kunnskap om HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) og kritiske kontrollpunkter i matvarekjeden, og drøfte betydning av disse for trygg mat
- har bred kunnskap om matvarenes egenskaper og de ulike gruppene som de vanligvis deles i
Ferdigheter
Studenten
- kan anvende kunnskap om mikroorganismers funksjon, forekomst og betydning ved håndtering av matvarer
- kan bruke matvarer fra ulike matvaregrupper for å sette sammen måltider og menyer
Content
- toksikologi
- mikrobiologi og hygiene
- kvalitetskontroll
- risikohåndtering
- matvarekunnskap
- praktisk matlaging og demonstrasjoner fra de forskjellige matopplysningskontorene
Teaching and learning methods
Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, gruppearbeid, laboratorieforsøk, kjøkkenøvelser og selvstudium.
Course requirements
Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:
- 100 % deltakelse på en laboratorieøvelse, inntil 6 studenter i gruppa
- en skriftlig grupperapport fra laboratorieøvelsen på 2500-4000 ord
- planlegge og gjennomføre en matdemonstrasjon, inntil 6 studenter i gruppa
Assessment
Eksamensinnhold: Læringsutbyttene
Eksamensform: Individuell muntlig høring, 10 minutter, trekning av oppgaver
Permitted exam materials and equipment
Ingen
Grading scale
Gradert skala A-F
Examiners
To interne