Programplaner og emneplaner - Student
SERNB1300 Micronutrients and other Bioactive Compounds Course description
- Course name in Norwegian
- Mikronæringsstoffer og andre bioaktive kostkomponenter
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2018/2019
- Course history
- 
                                                    
- Programme description
- 
    Required preliminary coursesGodkjente arbeidskrav i SERNB1100 
- 
    Learning outcomesEtter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap og ferdigheter: Kunnskap Studenten - har bred kunnskap om fordøyelse, omsetning/metabolisme, funksjon, behov, og utnyttelse av mikronæringsstoffer
- har bred kunnskap om kilder til, og innhold av mikronæringsstoffer i ulike matvaregrupper, samt utvikling i norsk kosthold
- har bred kunnskap om anbefalingene for mikronæringsstoffer og grunnlaget for disse anbefalingene
- har kunnskap om andre bioaktive kostkomponenter og mulige funksjoner av disse
- har bred kunnskap om konsekvenser av høye og lave inntak av de ulike mikronæringsstoffene
- har innsikt i hvordan omsetning av mikronæringsstoffer ved ulike behov gjør seg gjeldende og gjøre en vurdering av ernæringsstatus for de ulike mikronæringsstoffer
 Ferdigheter Studenten - kan anvende næringsberegningssystem som verktøy for vurdering og sammensetning av kosthold i forhold til makro- og mikronæringsstoffer
- kan justere en dagsmeny eller et måltid i henhold til kostanbefalingene både teoretisk og i praktisk kjøkkenarbeid
 
- 
    Content- ernæringsfysiologi - vitaminer (vitamin A, tiamin, riboflavin, niacin, B6, B12, folsyre, vitamin C, D, E) og mineraler (kalsium, jod, sink, jern, selen, kobber)
- bioaktive kostkomponenter
- ernæringsstatus i forhold til mikronæringsstoffene
- næringsberegningssystemer
- praktisk kjøkkenarbeid
 
- 
    Teaching and learning methodsArbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, kjøkkenøvelser, datalaboratorium, gruppearbeid og selvstudium. 
- 
    Course requirementsFølgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen: - minimum 80 % deltakelse på datalaboratorium
- 100 % deltakelse på kjøkkenøvelser
- en individuell skriftlig oppgave
 
- 
    AssessmentEksamensinnhold: Læringsutbyttene Eksamensform: Individuell skriftlig eksamen under tilsyn, 4 timer 
- 
    Permitted exam materials and equipmentIngen 
- 
    Grading scaleGradert skala A-F 
- 
    ExaminersInterne