Programplaner og emneplaner - Student
SERNB1100 Basic Natural Sciences Course description
- Course name in Norwegian
- Grunnleggende naturvitenskaplige fag
- Weight
- 15.0 ECTS
- Year of study
- 2018/2019
- Course history
- 
                                                    
- Programme description
- 
    Required preliminary coursesOpptak til studiet 
- 
    Learning outcomesEtter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse: Kunnskap Studenten - har kunnskap om utvalgte deler av menneskets anatomi og fysiologi, for å forstå hvordan mat og næringsstoffer omsettes i kroppen
- har grunnleggende kunnskap om kjemi, biokjemi og cellebiologi som kunnskapsgrunnlag for forståelse av ernæring og matvarekunnskap
- har kjennskap til metoder og prosesser som benyttes for å fremskaffe naturvitenskapelig kunnskap
 Ferdigheter Studenten - kan gjennomføre enkle laboratorieøvelser, henvise til relevant informasjon og presentere resultater i en labrapport, i henhold til gitte kriterier
 
- 
    Content- kjemi (generell, organisk, biokjemi)
- cellebiologi
- fysiologi
- anatomi
 
- 
    Teaching and learning methodsFølgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen: - registrering av eget kostinntak og energiforbruk ved hjelp av ulike metoder (del 1);
- innlevering av individuell refleksjonsrapport tilknyttet registreringene i del 1 (del 2);
- presentasjon og diskusjon tilknyttet arbeidskravet i forbindelse med gruppearbeid i plenum (del 3)
- vurdering av vitenskapelige artikler (gruppeoppgave med skriftlig rapport, inntil 2500 ord, og muntlig framlegg i plenum)
- minimum 80 % deltakelse på obligatoriske aktiviteter
 
- 
    Course requirementsEksamensinnhold: Læringsutbyttene Eksamensform: Individuell hjemmeeksamen, inntil 4000 ord, 1 uke 
- 
    AssessmentAlle 
- 
    Permitted exam materials and equipmentGradert skala A-F 
- 
    Grading scaleInterne 
- 
    Examiners- metoder for kostholdsundersøkelser og energiregistreringer, inkludert praktiske øvelser
- analyse og vurdering av resultater fra kostholdsundersøkelser
- matvaredatabaser