EPN-V2

SERNB1100 Basic Natural Sciences Course description

Course name in Norwegian
Grunnleggende naturvitenskaplige fag
Weight
15.0 ECTS
Year of study
2018/2019
Course history
  • Required preliminary courses

    Opptak til studiet

  • Learning outcomes

    Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

    Kunnskap

    Studenten

    • har kunnskap om utvalgte deler av menneskets anatomi og fysiologi, for å forstå hvordan mat og næringsstoffer omsettes i kroppen
    • har grunnleggende kunnskap om kjemi, biokjemi og cellebiologi som kunnskapsgrunnlag for forståelse av ernæring og matvarekunnskap
    • har kjennskap til metoder og prosesser som benyttes for å fremskaffe naturvitenskapelig kunnskap

    Ferdigheter

    Studenten

    • kan gjennomføre enkle laboratorieøvelser, henvise til relevant informasjon og presentere resultater i en labrapport, i henhold til gitte kriterier
  • Content

    • kjemi (generell, organisk, biokjemi)
    • cellebiologi
    • fysiologi
    • anatomi

  • Teaching and learning methods

    Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:

    • registrering av eget kostinntak og energiforbruk ved hjelp av ulike metoder (del 1);
    • innlevering av individuell refleksjonsrapport tilknyttet registreringene i del 1 (del 2);
    • presentasjon og diskusjon tilknyttet arbeidskravet i forbindelse med gruppearbeid i plenum (del 3)
    • vurdering av vitenskapelige artikler (gruppeoppgave med skriftlig rapport, inntil 2500 ord, og muntlig framlegg i plenum)
    • minimum 80 % deltakelse på obligatoriske aktiviteter
  • Course requirements

    Eksamensinnhold: Læringsutbyttene

    Eksamensform: Individuell hjemmeeksamen, inntil 4000 ord, 1 uke

  • Assessment

    Alle

  • Permitted exam materials and equipment

    Gradert skala A-F

  • Grading scale

    Interne

  • Examiners

    • metoder for kostholdsundersøkelser og energiregistreringer, inkludert praktiske øvelser
    • analyse og vurdering av resultater fra kostholdsundersøkelser
    • matvaredatabaser