Studyinfo subject SERNB1000 2019 HØST
SERNB1000 Introduction to Public Health Nutrition Course description
- Course name in Norwegian
- Introduksjon til samfunnsernæring
- Study programme
-
Bachelorstudium i samfunnsernæring
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2019/2020
- Schedule
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Required preliminary courses
Opptak til studiet
Learning outcomes
Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har kjennskap til utvikling av ernæringspolitikk i Norge og i Norden
- kan beskrive de viktigste ernæringsutfordringene i Norge og globalt
- kan beskrive endringer over tid i inntak av mat og næringsstoffer i Norge og globalt
- kan beskrive eksempler på teoretiske rammeverk og modeller for faktorer som påvirker ernæringssituasjonen
- kan beskrive endringer over tid i forekomst av ernæringsrelaterte sykdommer, i Norge og globalt
- kan redegjøre for kilder til data om ernæringssituasjonen i et land og kunne forklare hovedfunnene
- har kjennskap til eksempler på forskning innen fagfeltet
- kan forklare hvordan mat og måltider inngår i identitetsutvikling og sosialisering
- har kjennskap til matvarevalg, miljø og bærekraftighet
Ferdigheter
Studenten
- kan anvende reglene for korrekt sitering av kilder ved rapportskriving og presentasjoner
- kan orientere seg i bibliotekets samlinger og søke i bibliotekets databaser
Generell kompetanse
Studenten
- kan reflektere over egne erfaringer med å skrive tekster i en vitenskapelig skrivestil
- har innsikt i hva samfunnsernæring er som fag og som profesjon
Content
- mat- og ernæringssituasjonen nasjonalt og globalt
- mat som del av personlig identitet og sosialisering
- teoretisk rammeverk
- bærekraftig mat
- bibliotektjenester, internettkilder, dataprogram og databaser
Teaching and learning methods
Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom dialogbasert forelesning, gruppearbeid og selvstudium.
Course requirements
Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen: - en individuell skriftlig rapport (1200 - 1500 ord)
Assessment
Eksamensinnhold: Læringsutbyttene
Eksamensform: Individuell skriftlig eksamen under tilsyn, 3 timer
Permitted exam materials and equipment
Ingen
Grading scale
Gradert skala A-F
Examiners
Interne