Programplaner og emneplaner - Student
OPERA6100 Theatre Nursing Course description
- Course name in Norwegian
- Operasjonssykepleierens funksjons- og ansvarsområde
- Study programme
-
Advanced Programme in Theatre Nursing
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2018/2019
- Programme description
- Course history
-
Introduction
I dette emne skal studenten tilegne seg avansert kunnskap innenfor operasjonssykepleierens funksjons- og ansvarsområder til akutt og/eller kritisk syke pasienter i en sårbar og ofte akutt og livstruende fase. Studenten skal tilegne seg avansert kunnskap om forebyggende, lindrende, behandlende og rehabiliterende tiltak både i oversiktlige, uoversiktlige og akutte situasjoner. Studenten skal tilegne seg avansert kunnskap om infeksjonsforebygging og om klargjøring, kontroll og bruk av medisinsk utstyr.
Videre skal studenten utvikle inngående kunnskap om relevant forskning og kvalitetsarbeid (fagutviklingsarbeid, kvalitetssikringsarbeid eller kvalitetskontrollarbeid) knyttet til operasjonssykepleierens funksjons- og ansvarsområder, og ved dette forstå betydningen av forskning og kvalitetsarbeid i praktisk operasjonssykepleie. Dette skal bidra til at studenten skal kunne dokumentere, kvalitetsutvikle og kvalitetssikre operasjonssykepleien.
Studenten skal utvikle et bevisst forhold til hvordan organisatoriske, økonomiske og juridiske rammer påvirker sykepleie- og spesialisthelsetjenesten, og skal kunne se dette i sammenheng med ansvaret for å utøve operasjonssykepleie, lede eget fag og organisere og koordinere et kirurgisk behandlingsteam. Kunnskap om spesialavdelingens arbeidsmiljø og hvordan arbeidsmiljøbelastninger kan forebygges og reduseres inngår også i emnet.
Required preliminary courses
Opptak til studiet.
Learning outcomes
Etter å ha gjennomført dette emnet har studenten følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har avansert kunnskap innenfor operasjonssykepleierens funksjons- og ansvarsområder
- har inngående kunnskap om pasientens og pårørendes opplevelse om kirurgisk undersøkelse og eller behandling
- kan analysere faglige problemstillinger med utgangspunkt i operasjonssykepleiens historie, tradisjoner, egenart og plass i samfunnet
Ferdigheter
Studenten
- kan analysere og forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder og anvende disse til å strukturere og formulere faglige resonnementer innen operasjonssykepleie
- kan analysere og forholde seg kritisk til eksisterende teori og metoder innenfor operasjonssykepleie
- kan bruke relevante metoder for forskning og utviklingsarbeid på en selvstendig måte innen operasjonssykepleie
Generell kompetanse
Studenten
- kan analysere relevante etiske problemstillinger innen operasjonssykepleie med utgangspunkt i relevant fag-, forsknings-, erfarings- og pasientkunnskap
- kan bidra til nytenkning og innovasjonsprosesser i sin egen praksis
Content
Eksamen vurderes av to interne sensorer. Emnet kan bli trukket ut til ekstern sensur.
Teaching and learning methods
I emnet skal studentene tilegne seg kunnskap om og ferdigheter i hvordan man ved hjelp av digitale medier anvender bilder, tekst og illustrasjoner for å formidle et budskap. Studentene vil få erfaring med hvordan de henter inn, velger ut, bearbeider og manipulerer bilder samt illustrasjoner til bruk i digitale presentasjoner. Studiet vil innsikt i opphavsrett og personvern.
Course requirements
Ingen ut over opptak til studiet.
Assessment
Emnet går over et semester med ca. en kveld i uken, pluss noen lørdager. Den omfatter 350 timer. Av disse er om lag 70 timer undervisning og veiledning med kurslærer.
Det vil bli gitt undervisning og veiledning i alle sentrale deler av fagområdene, og det forutsettes at studentene tilegner seg teoretisk innsikt og praktiske ferdigheter gjennom varierte læringsformer som forelesninger, diskusjoner, veiledning, selvstudium og praktisk arbeid. Studentene skal arbeide med å analysere, reflektere, vurdere og formulere faglige og metodiske problemstillinger samt lede samtaler og holde egne innlegg.
Grading scale
Ingen arbeidskrav. Obligatorisk tilstedeværelse og aktivitet må være innfridd og være vurdert til godkjent før studentene kan gå opp til eksamen.
Obligatorisk tilstedeværelse i undervisningen: Studenten kan ikke ha mer enn 20 % fravær i undervisnings- og veiledningssituasjoner der det er krav om tilstedeværelse og aktiv deltakelse:
- faglige innføringer og demonstrasjoner
- felles faglige drøftinger og vurderinger underveis
Se undervisningsplanen for nærmere informasjon.
Examiners
Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.