EPN-V2

MAME4200 Philosophy of Science and Research Methods Course description

Course name in Norwegian
Vitenskapsteori og forskningsmetode
Study programme
Master's Programme in Food, Nutrition and Health
Master's Programme in Public Health Nutrition
Weight
15.0 ECTS
Year of study
2018/2019
Course history

Required preliminary courses

Eksamen er en fem dagers hjemmeeksamen der studenten skal sette sammen en portefølje basert på arbeidskravene i form av en nettside som presenterer studenten som fotojournalist. Nettsiden skal i tillegg til fotojournalistiske arbeider inneholde en presentasjon av studenten, CV og kontaktinformasjon. Studentene skal også levere et refleksjonsnotat på 4-6 sider.

Kandidater som ikke består eller har gyldig fravær ved ordinær eksamen kan fremstille seg til ny og utsatt eksamen, og levere en omarbeidet versjon av nettsiden til sensur én gang.

Learning outcomes

Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.

Content

Emnet tar for seg ulike vitenskapelige tradisjoner, studiedesign og metoder relatert til fagområdet samfunnsernæring, samt tilnærminger for å besvare relevante problemstillinger (kvantitativ og kvalitativ metode). I tillegg vil temaene ernæringsepidemiologi og vurdering av vitenskapelig litteratur vektlegges med tanke på å utvikle studentens kritiske vurderingsevne i møte med vitenskapelig tenkemåte.

Teaching and learning methods

Vurderingsuttrykket er en gradert skala med fem trinn fra A til E for bestått og F for ikke bestått.

Course requirements

Alle besvarelsene vurderes av intern sensor. Et uttrekk på minst 25 prosent av besvarelsene sensureres av ekstern og intern sensor. Karakterene på besvarelsene fra uttrekket skal danne grunnlag for å fastsette nivå på resten av besvarelsene.

Assessment

Eksamensinnhold: Læringsutbyttene

Eksamensform: Skriftlig eksamen under tilsyn, individuell, 6 timer.

Permitted exam materials and equipment

Kalkulator

Grading scale

Gradert skala A-F

Examiners

To interne