Programplaner og emneplaner - Student
BLDP1000 Practical Training Preschool, 1st Year Course description
- Course name in Norwegian
- Praksis i barnehage, 1.studieår
- Study programme
-
Bachelor Programme in Early Childhood Education and Care - Web- and Campus-based
- Weight
- 0.0 ECTS
- Year of study
- 2023/2024
- Curriculum
-
SPRING 2024
- Schedule
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Du kan lese om praksisstudiet i programplanen. Du finner praksiskalenderen, retningslinjer for praksis med mer her: https://student.oslomet.no/praksis-barnehagelerer
Learning outcomes
Du finner informasjon om læringsutbytte og progresjon i praksis i programplanen.
Content
Gjennom semesteret leverer studenten tre obligatoriske arbeider. Form, lengde, og omfang på disse varierer og vil bli spesifisert av den enkelte faglærer..Arbeidene diskuteres i obligatoriske seminarer. Dette er en hjelp til å oppsummere og diskutere sentralt innhold i pensum. Følgende arbeidskrav må være godkjent før eksamen kan avlegges:
- Innlevering av tre arbeidskrav: Ett individuelt skriftlig arbeid med krav om omfang på 1500 ord +/- 10%. Ett skriftlig gruppearbeid med krav om omfang på 2500 ord +/- 10%. Ett gruppearbeid med krav om å lage en kahoot med faglig relevante spørsmål, supplert med et refleksjonsnotat på 1500 ord +/- 10%.
- Deltakelse i gruppearbeid
- Deltakelse i tre obligatoriske seminarer
Arbeidskravene vurderes til -godkjent- eller -ikke godkjent-. Studenter som leverer/utfører arbeidskrav innen fristen, men som får vurderingen -ikke godkjent-, har anledning til maksimum to nye innleveringer/utførelser. Studenten må da selv avtale ny innlevering av det aktuelle arbeidskravet med faglærer. Studenter som ikke leverer/utfører arbeidskrav innen fristen og som ikke har dokumentert gyldig årsak, får ingen nye forsøk.
Teaching and learning methods
Du finner omtale av praksis i programplanen.
Course requirements
Godkjent på dekanfullmakt 22.05.12. Revisjon godkjent av studieutvalget 23.05.13. Redaksjonelle endringer foretatt 29.04.14. Siste revisjon godkjent av studieutvalget 11.05.17. Redaksjonelle endringer foretatt 19.06.17. Siste revisjon godkjent av utdanningsutvalget 29. november 2021. Gyldig fra høstsemesteret 2022.
OsloMet - storbyuniversitetet tildeler graden Bachelor i utviklingsstudier til studenter som gjennomfører det treårige bachelorprogrammet i utviklingsstudier (180 studiepoeng) ved universitetet. Dette påbyggingsemnet kan gå inn som del av graden. Studiet kan dessuten gi grunnlag for videre studier i Norge og utlandet.
Assessment
Studenter tatt opp på OsloMets bachelorstudium kan begynne på dette emnet såframt de har bestått de to eksamenene i første semester av bachelorstudiet, til sammen 30 studiepoeng.
Grading scale
Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har kunnskap om generell samfunnsteori vedrørende makt, ulikhet, politikk og motstand;
- har kunnskap om statlige og sivile organisasjonsformer i det Globale Sør;
- har kunnskap om sentrale teorier vedrørende internasjonale maktforhold og motstand mot disse maktforholdene med vekt på utviklingslands posisjon.
Ferdigheter
Studenten
- kan beskrive, analysere og forklare sentrale perspektiver på makt, ulikhet og motstand;
- kan beskrive, analysere og forklare sentrale perspektiver på nasjonale og regionale samfunnsorganiseringer og -dynamikker;
- kan beskrive, analysere og forklare sentrale perspektiver på internasjonale økonomisk-politiske maktforhold.
Generell kompetanse
Studenten
- kan syntetisere og sammenligne samfunnsteoretiske perspektiver med empiriske eksempler;
- kan analysere empiri i lys av teoretiske perspektiver;
- kan anvende teorier og analytiske perspektiver på kilder som nyheter og rapporter;
- kan bearbeide og presentere fagstoff på selvstendig vis;
- kan diskutere sentrale spørsmål vedrørende makt og politikk med medstudenter.
Examiners
Studiet er et heltidsstudium over ett semester og blir bare tilbudt i høstsemesteret. Undervisningen består av forelesninger og seminarer oppdelt i tre temaer. Hvert forelesningstema avsluttes med et obligatorisk arbeidskrav, to ganger i gruppe, en gang individuelt.