EPN-V2

BIT6000 Theory of Science and Research Methods Course description

Course name in Norwegian
Vitenskapsteori og forskningsmetode
Study programme
One-year Advanced Programme in Art Therapy
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2018/2019
Course history

Introduction

Generelle opptakskrav for yrkesfaglærerutdanningen.

Recommended preliminary courses

Required preliminary courses

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse. Benevnelser i parentes referer til læringsutbyttebeskrivelser i rammeplan for yrkesfaglærerutdanning.

Kunnskap

Studenten

  • har kunnskaper om arbeidsmetoder/verktøy og prosesser innen matteknologi og måltidskunnskap som er relevante for profesjons- og yrkesutøvelsen (K2)
  • har kunnskap om gjeldende læreplaner og styringsdokumenter innen programområdet (K1 og K2)
  • har kunnskap om smak som sosialt og kulturelt utrykk (K5)

Ferdigheter

Studenten

  • kan utvikle sine yrkesfaglige, yrkesdidaktiske og matfaglige kunnskaper (F1)
  • kan bruke sensorisk analyse for å bedømme næringsmidler (F1)
  • kan orienter seg i, og forholde seg kritisk til faglitteratur om mat og måltidskunnskap (F4)
  • kan identifisere og arbeide systematisk med grunnleggende ferdigheter innen matteknologi og måltidskunnskap, herunder yrkesdidaktisk bruk av digitale verktøy (F2)
  • behersker relevante arbeidsprosesser og reflektere over egen arbeidsutøvelse innen matteknologi og måltidskunnskap (F5)
  • kan bruke relevante forskningsresultater innen mat og måltidskunnskap for å treffe begrunnede valg (F7)
  • kan gjennomføre praktiske eksperimenter der ulike egenskaper ved råvarer og produkter kartlegges (F5)

Generell kompetanse

Studenten

  • har innsikt i fellestrekk og ulikheter i forhold til matteknologi og måltidskunnskap mellom de ulike yrkene (G5)
  • kan analysere egne behov for endrings- og utviklingskompetanse i møtet med framtidens behov for yrkesutøvere i restaurant- og matfag som kan utvikle og produsere sunn mat (G3)

Learning outcomes

Arbeids- og undervisningsformene som benyttes er varierte og ulike og består av forelesning, dialog, gruppearbeid, laboratorieøvelser med næringsmidler, oppgaveløsning, digitale verktøy.

Content

  • Vitenskapsteori
  • Forskningsprosessen
  • Forskningsdesign og -metoder
  • Forskningsetikk
  • Datainnsamling, analyse og tolkning av kvantitative og kvalitative data

Teaching and learning methods

Praksis

Tre dagers yrkespraksis. Gjennomføring av yrkespraksis beskrives i kapittel 6 Studiets arbeids- og undervisningsformer, Praksisopplæring.

Arbeidskrav

  • to skriftlige rapporter, hver rapport skal være på 2000 ord +/- 20 prosent.
  • studentene dokumenterer valg av litteratur gjennom referanselisten, det beregnes 60 til 70 sider litteratur per studiepoeng

Alle arbeidskrav som er synliggjort i emnebeskrivelsene må være godkjent før eksamen kan gjennomføres. Et ikke-godkjent arbeidskrav kan omarbeides og leveres til godkjenning ytterligere to ganger.

Course requirements

Individuell skriftlig hjemmeeksamen over tre dager, 2000 ord +/- 20 prosent etter retningslinjer gitt av faglærer.

Ny og utsatt eksamen

  • Ny og utsatt eksamen gjennomføres som ved ordinær eksamen
  • Studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb

Assessment

Alle hjelpemidler er tillatt. Alle kilder skal oppgis og det skal benyttes korrekt kildehenvisning

Permitted exam materials and equipment

Bestått/Ikke bestått

Grading scale

Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer vurderingsformer og vurderingsprosesser i studieprogrammet.

Examiners

Emnet består av følgende temaer:

  • behandling av råvarer og produksjon av næringsmidler
  • eksperimentell matlaging
  • matkjemi
  • matbiologi og matbårne sykdommer
  • næringsmidler som kulturbærer
  • mat til ulike grupper
  • sensorisk metode
  • undervisningsplanlegging

Overlapping courses

Masterstudiet i sykepleie - klinisk forskning og fagutvikling - MASYK4050 og MASYD4050Masterstudiet i empowerment og helsefremmende arbeid - MAPO4050Masterstudiet i anestesisykepleie - MAABI4050Masterstudiet i barnesykepleie - MAABI4050Masterstudiet i intensivsykepleie - MAABI4050Masterstudiet i psykisk helsearbeid - MAPSD4050

Videreutdanning i kreftsykepleie - KREFT6050Videreutdanning i kardiologisk sykepleie - KARD6050Videreutdanning i psykisk helsearbeid - VPSY6050, VPSYD6050 og PSYD6050Videreutdanning i helsesøster - HEL6050Videreutdanningene i

  • Anestesisykepleie - ABIO6050
  • Barnesykepleie - ABIO6050
  • Intensivsykepleie - ABIO6050
  • Operasjonssykepleie - ABIO6050
  • Akuttsykepleie - ABIO6050

Videreutdanning i billedterapi - BIT6000 (tilhører fakultet for teknologi, kunst og design)