Studyinfo subject SERNB2200 2019 HØST
SERNB2200 Diatery Assessment Methods Course description
- Course name in Norwegian
- Metoder for kostholdsundersøkelser
- Study programme
-
Bachelorstudium i samfunnsernæring
- Weight
- 15.0 ECTS
- Year of study
- 2019/2020
- Schedule
- Programme description
- Course history
-
Required preliminary courses
Opptak til studiet.
Learning outcomes
Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har kunnskap om de ulike metoder som brukes ved kostholdsundersøkelser og kan
- beskrive hvilke typer data de ulike metodene gir
- diskutere styrker og svakheter ved ulike metodevalg
- diskutere og begrunne valg av metoder for ulike formål
- har kunnskap om hvordan man kan utforske validiteten og reproduserbarheten av kostholdsdata
- kjenner til hvordan en matvaretabell kan sammenstilles
- har kunnskap om ulike måter å fremstille kostholdsdata på (energi- og næringsstoffinntak, matvaregrupper, frekvensinntak, indekser og kostholdsmønster)
- har kunnskap om hvordan anbefalingene for inntak av næringsstoffer kan benyttes når man vurderer resultater fra kostholdsundersøkelser
- har kunnskap om ulike metoder som brukes for å beskrive energiforbruk og kan
- beskrive hvilke typer data de ulike metodene gir
- diskutere styrker og svakheter ved ulike metodevalg
- diskutere og begrunne valg av metoder for ulike formål
Ferdigheter
Studenten
- kan anvende matvaretabeller og programvare for næringsberegning
- kan registrere, beregne og vurdere matinntak i praksis
- kan registrere fysisk aktivitet i praksis
- kan presentere resultater basert på statistiske analyser
Generell kompetanse
Studenten
- har innsikt i hvordan man kan kvalitetssikre innsamling av data om kostvaner, fysisk aktivitet og ernæringsstatus
- kan utveksle synspunkter og erfaringer om hvordan man kan vurdere av kvaliteten på innsamlede data om kostvaner, fysisk aktivitet og ernæringsstatus
Content
- metoder for kostholdsundersøkelser og energiregistreringer, inkludert praktiske øvelser
- analyse og vurdering av resultater fra kostholdsundersøkelser
- matvaredatabaser
Teaching and learning methods
Arbeids- og undervisningsformene veksler mellom forelesninger, datalaboratorium, gruppearbeid og selvstudium.
Course requirements
Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:
- registrering av eget kostinntak og energiforbruk ved hjelp av ulike metoder (del 1);
- innlevering av individuell refleksjonsrapport tilknyttet registreringene i del 1 (del 2);
- presentasjon og diskusjon tilknyttet arbeidskravet i forbindelse med gruppearbeid i plenum (del 3)
- vurdering av vitenskapelige artikler (gruppeoppgave med skriftlig rapport, inntil 2500 ord, og muntlig framlegg i plenum)
- minimum 80 % deltakelse på obligatoriske aktiviteter
Assessment
Eksamensinnhold: Læringsutbyttene
Eksamensform: Individuell hjemmeeksamen, inntil 4000 ord, 1 uke
Permitted exam materials and equipment
Alle
Grading scale
Gradert skala A-F
Examiners
Interne