University of Cape Town

APN

Historiske universitetsbygninger ved Upper Campus, hovedsetet for universitetet, med fjellet Devil's Peak i bakgrunnen

Foto: University of Cape Town

University of Cape Town

Sted

Rondebosch , Sør-Afrika

Antall studenter
26000

Om studiestedet

University of Cape Town (UCT) ble grunnlagt i 1829 er det eldste universitetet i Sør-Afrika. Det regnes som det beste universitetet i Afrika innenfor både forskning og utdanning. 

UCT er fordelt på seks studiesteder i forstedene rundt Cape Town. Det eldste studiestedet, Upper Campus, er bl.a. hjem for Handelshøyskolen, ingengiørfagene og humanistiske fag. Universitetet tilbyr også studier innen helsevitenskap, teknologi og jus. 

Cape Town ligger vakkert til med fjellformasjonen Table Mountain som bakteppe for byen med sine rundt 3 millioner innbyggere. Den sørafrikanske nasjonalforsamlingen har sete her, selv om Pretoria er hovedstaden i landet. Cape Town byr på noe for enhver smak. Ved foten av fjellet ligger en stor botanisk hage med planter som kun finnes i Sør-Afrika. På en av de mange strendene kan du se kapp-pingviner, eller overvære den årlige surfekonkurransen. På Victoria and Albert Waterfront finner du en fascinerende kombinasjon av havneområder der det fortsatt er høy aktivitet samtidig som du kan gå på handletur i en av de flere hundre butikkene som ligger der. Som kontrast kan du ta fergen derfra til Robben Island der mange av lederne i frigjøringsbevegelsen ANC, deriblant Nelson Mandela satt fengslet under apartheidregimet. 

UCT er et inkluderende og forskningsintensivt universitet som inspirerer til nytenkning gjennom fremragende resultater innen læring, oppdagelser og medborgerskap, som påvirker livene til sine studenter og ansattes, som fremmer et mer rettferdig og bærekraftig samfunn og som er med på å forme det globale høyere utdanningslandskapet. 
 

Studiepoeng

For å få godkjent 30 studiepoeng ved OsloMet etter utvekslingsoppholdet, må du ta 72 credit points ved denne institusjonen. 

Semesterinndeling

Første semester: januar–juni

Andre semester: juli–november

Bolig

Institusjonen tilbyr et begrenset antall studentboliger. Les mer her (uct.ac.za)

I Facebook-gruppa OsloMet Utveksling kan du kontakte studenter som har vært der før for å høre hvor de bodde og hvordan de skaffet seg bolig.