APN

Syddansk Universitet

University of Southern Denmark
Sted

Odense , Danmark

Antall studenter
27000

Om studiestedet

Det Syddansk Universitet er et universitet fordelt på seks campuser, hvor alle er plassert i den sørlige delen av Danmark. Campusene ligger i Esbjerg, Kolding, København, Slagelse, Sønderborg og Odense. Universitetets hovedcampus er plassert i Odense, mens for eksempel bibliotekutdanningen universitetet tilbyr, ligger i Kolding. Dette universitetet har mange fag å tilby og du finner en god oversikt på nettsidene deres.

Odense er en kulturell og historisk by hvor den kjente eventyrforfatteren H.C. Andersen ble født. Byen har latt seg inspirere av hans fantastiske eventyr og du kan besøke huset han vokste opp i, som i dag er et museum. Odense er også kjent for sine mange arrangementer og festivaler. Så dersom du liker teater og det kultur livet har å by på, er dette byen for deg. Byen har en koselig atmosfære med grønne oaser og lokale spisesteder. Du vil garantert ikke kjede deg i Odense.

Det Syddansk Universitet tilbyr et høyt faglig nivå og et levende studentmiljø hvor mulighetene for sosiale og faglige opplevelser er mange. Universitetet har egen svømmehall, treningssenter og arrangerer «fredagsbar» som er et sosialt arrangement for studenter og en unik mulighet til å bli kjent med medstudenter. Som student her vil du få muligheten til å få en tverrfaglig kompetanse som gjør deg rustet til å håndtere komplekse samfunnsproblemer.

Studiepoeng

For å få godkjent 30 studiepoeng ved OsloMet etter utvekslingsoppholdet, må du ta 30 ECTS credits ved denne institusjonen. 

 

Semesterinndeling

Første semester: august—januar
Andre semester: februar—juni

 

Bolig

Institusjonen tilbyr ingen studentboliger, men har laget en nettside med gode råd om hvordan du kan finne bolig (www.sdu.dk/en)

I Facebook-gruppa OsloMet Utveksling kan du kontakte studenter som har vært der før for å høre hvor de bodde og hvordan de skaffet seg bolig.