Programplaner og emneplaner - Student
YLRM2500 Trade and Occupational safety and health Course description
- Course name in Norwegian
- Bransjekunnskap og HMS
- Study programme
-
Vocational Teacher Education - Restaurant and Food Processing
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2018/2019
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Eksamen er todelt, og består av 1. skriftlig eksamen og 2. muntlig eksamen. Del 1, den skriftlige eksamenen, består også av to deler, der 1a er den store reportasjen/dokumentaren, og 1b er en individuell analyseoppgave (åtte til ti sider). Analyseoppgaven skal ha skrifttype Arial eller Calibri, størrelse 12pkt, linjeavstand: 1,5.
Reportasjens omfang vil variere etter hvilke plattformer som benyttes, men alle reportasjer skal leveres som en nettside med tittel, presentasjonstekst og foto. Hvis reportasjen hovedsakelig er basert på skrift, bør teksten bør være på mellom 10.000 og 15.000 tegn (med mellomrom). Både en radioreportasje og en videoreportasje bør være på mellom 7 og 15 minutter. Det er lov å blande medietyper.
1a, reportasjen, og 1b, analysen, vurderes samlet etter en gradert skala med fem trinn fra A til E for bestått og F for ikke bestått. Den journalistiske produksjonen og refeksjonen vektes likt. Hvis kandidaten vipper mellom to karakterer, er det reportasjen som vektes tyngst. Hvis enten 1a eller 1b vurderes i seg selv til F, vil kandidaten stryke til eksamen.
Etter at sensuren på del 1 er publisert, holdes del 2, som er en justerende muntlig eksamen, der kandidaten får spørsmål fra pensum, undervisning og/eller eksamen. Studentene må ha fått bestått karakter på del 1 for å kunne gå opp til del 2, muntlig eksamen. Karakteren fra del 1 kan til muntlig justeres ett trinn opp eller ned.
Kandidater som ikke består eller har gyldig fravær ved ordinær eksamen, kan levere ny, utsatt eksamen. Kandidaten må da også fremstille seg til ny muntlig eksamen.
Klage kan fremsettes etter at sensur har falt på begge eksamensdeler.
Required preliminary courses
For skriftlig eksamen: Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.
For muntlig eksamen: Ingen hjelpemidler tillatt.
Learning outcomes
Gradert skala A - F
Content
Gjennom studiet skal studentene tilegne seg følgende innhold om bransjekunnskap og HMS:
- kunnskap om andre fagområder enn sitt eget
- utvikle evne til å arbeide med fagområder og skaffe nettverk utenfor sitt eget fagområde
- utvikle læremateriell
- utvikle samarbeidsferdigheter i grupper med ulik fagbakgrunn
- innsikt i HMS og forebyggende arbeid i skole og på arbeidsplassen
Teaching and learning methods
Arbeids- og undervisningsformene som benyttes er varierte og ulike og består av forelesninger, prosjektorienterte læringsaktiviteter, læremiddelproduksjon, veiledning og undervisningsøvelser
Praksis
Den yrkesfaglige praksisopplæringen knyttet til bredden av restaurant og matfagene blir til stor grad gjennomført i dette emnet:
- studentene gjennomfører fem dager yrkesfaglig praksisopplæring tilknyttet utviklingen av læremiddel i bransjekunnskap
- 25 dagers yrkesfaglig praksis må være gjennomført og godkjent før studentene kan meldes opp til eksamen
Course requirements
- det skal utvikles et læremiddel i prosjektgruppe om en bransje utenfor eget fagområde. Læremidlet skal være på inntil 20 - 30 sider, og utvikles etter retningslinjer gitt fra faglærer. Arbeidskravet danner grunnlag for muntlig eksamen
- individuelle skriftlige rapporter, dokumentasjon på et omfang av 1200 ord +/- 20% pr. yrke, fra 25 dagers yrkespraksis innen fem fagområder utenfor studentens eget fag-/svennebrevområde
- endelig litteraturliste som godkjennes etter dialog med studentene av fagansvarlig. Det beregnes 60 til 70 sider litteratur pr. studiepoeng.
Alle arbeidskrav som er synliggjort i emnebeskrivelsene må være godkjent før eksamen kan gjennomføres. Et ikke-godkjent arbeidskrav kan omarbeides og leveres til godkjenning ytterligere to ganger.
Krav til deltakelse
- jamfør begrunnelsen i programplanens kapittel om arbeidskrav stilles det krav til minst 80 % deltakelse i klassesamlingene. Fravær utover denne grensen kan kompenseres med ekstra arbeidsoppgaver etter søknad og vurdering av faglærer.
Assessment
Muntlig prosjekteksamen i gruppe, den muntlige gruppeeksamen bygger på læremidlet studentene utvikler i et bransjeprosjekt etter retningslinjer gitt av faglærer. Læremidlet presenteres (30 - 45 min) samlet i gruppe for resten av klassen.
Ny og utsatt eksamen
- dersom gruppen som helhet stryker eller en av studentene i gruppen blir syk eller ikke leverer bidrag til gruppen, vil studenten(e) måtte besvare en 53 timers individuell skriftlig hjemmeeksamen
- studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved OsloMet - storbyuniversitetet. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb.
Permitted exam materials and equipment
Alle hjelpemidler er tillatt. Aller kilder skal oppgis og det skal benyttes korrekte kildehenvisninger.
Grading scale
Eksamen vurderes til bestått/ikke bestått.
Examiners
Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer vurderingsformer og vurderingsprosesser i studieprogrammet.