EPN-V2

YLRM2100 Adapted Training and Class Management Course description

Course name in Norwegian
Profesjonsfag - Tilpasset opplæring og klasseledelse
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2020/2021
Course history
  • Introduction

    Innholdet og læringsaktivitetene i dette emnet bygger på innhold og studentenes erfaringer fra YLRM1200, men har en sterkere vektlegging på undervisningsmetoder, tilpasset opplæring og klasseledelse. Kunnskaper om elevers læring og øvelse i gjennomføring av ulike undervisningsmetoder vektlegges. Sentralt er også spørsmålet om hvordan studentene kan tilrettelegge en tilpasset, yrkesforankret og interessedifferensiert yrkesopplæring. Sammen med kunnskaper om, og trening i klasseledelse og utvikling av relasjonskompetanse, skal studentene kunne organisere et klassemiljø med vekt på gode relasjoner og tilpasset opplæring.

  • Required preliminary courses

    Bestått YLRM1200 og 20 dagers pedagogisk praksisopplæring i første studieår (periode 1).

  • Learning outcomes

    Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse. Benevnelser i parentes referer til læringsutbyttebeskrivelser i rammeplan for yrkesfaglærerutdanning.

    Kunnskap

    Studenten

    • kjenner relevante lærings- og arbeidsmetoder for yrkesopplæring generelt og spesielt for yrkesfaglærere i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag (K2)
    • har kunnskap om nasjonal forskning og utviklingsarbeid med relevans for lærerprofesjonen i yrkesopplæring (K7)
    • kjenner betydningen av klasseleder- og relasjonskompetanse for elevers læring (K7)

    Ferdigheter

    Studenten

    • kan anvende sin yrkesfaglige, pedagogiske, yrkesdidaktiske og teknologiske kunnskaper i undervisning av elever i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag (F1)
    • kan planlegge, gjennomføre, vurdere og begrunne egen undervisning i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag (F2)
    • kan identifisere og jobbe systematisk med grunnleggende ferdigheter (F3)

    Generell kompetanse

    Studenten

    • kan formidle sentralt fagstoff gjennom faglig innsikt, engasjement og formidlingsevne (G1)
    • kan reflektere over egen undervisning og justere denne under veiledning (G3/F6)
    • kan bygge gode relasjoner til elever og skape et konstruktive og inkluderende læringsmiljø som inkluderer forebygging og håndtering av mobbing (G6)
  • Content

    Emnet består av følgende temaer:

    • læringsbegrepet og læringsteori
    • undervisningsbegrepet og undervisningsmetoder
    • differensiering og tilpasset opplæring
    • klasseledelse, kommunikasjon og konflikthåndtering
    • forebygging og håndtering av mobbing i skolen
  • Teaching and learning methods

    Arbeids- og undervisningsformene som benyttes er varierte og ulike og består av forelesning, gruppearbeid, rollespill, prosjektoppgave og undervisningsøvelser i tillegg til en praksisoppgave der studentene reflekterer over erfaringer gjort i pedagogisk praksis.

  • Course requirements

    Praksisperiode 2

    Studentene gjennomfører en 20 dagers pedagogisk praksisopplæring i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag i den videregående skolen.

    Arbeidskrav

    • Individuell praksisrapport fra fire ukers pedagogisk praksisperiode. Omfang 2000 ord +/- 20 % .

    Alle arbeidskrav som er synliggjort i emnebeskrivelsene må være godkjent før eksamen kan gjennomføres. Et ikke-godkjent arbeidskrav kan omarbeides og leveres til godkjenning ytterligere to ganger.

    Krav til deltakelse

    Jamfør begrunnelsen i programplanens kapittel om arbeidskrav stilles det krav til minst 80 % deltakelse i klassesamlingene. Fravær utover denne grensen kan kompenseres med ekstra arbeidsoppgaver etter søknad og vurdering av faglærer.

  • Assessment

    Muntlig prosjekteksamen i gruppe, den muntlige gruppeeksamen bygger på det arbeidet studentene gjør i den yrkespedagogiske praksisopplæringen etter retningslinjer gitt av faglærer. Prosjektarbeidet presenteres muntlig (30 - 45 minutter) som samlet gruppen for resten av klassen.

    Ny og utsatt eksamen

    • dersom gruppen som helhet stryker eller en av studentene i gruppen blir syk eller ikke leverer bidrag til gruppen, vil studenten(e) måtte besvare en 53 timers individuell skriftlig hjemmeeksamen
    • studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved OsloMet - storbyuniversitetet. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb.
  • Permitted exam materials and equipment

    Alle presentasjonstekniske hjelpemidler er tillatt i gruppepresentasjonen. Ved ny og utsatt eksamen er alle hjelpemidler tillatt, men alle kilder skal refereres.

  • Grading scale

    Bestått/Ikke bestått

  • Examiners

    Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer vurderingsformer og vurderingsprosesser i studieprogrammet.