Programplaner og emneplaner - Student
YLRM1100 Ernæring og kosthold Emneplan
- Engelsk emnenavn
- Nutrition and diet
- Studieprogram
-
Yrkesfaglærerutdanning i restaurant- og matfag
- Omfang
- 20.0 stp.
- Studieår
- 2017/2018
- Emnehistorikk
-
Innledning
Ingen arbeidskrav.
Forkunnskapskrav
Vurderingsformen er en skriftlig skoleeksamen på fem timer.
Læringsutbytte
Ukommenterte samlinger og særtrykk av lover og forskrifter.
Innhold
Emnet handler om
- ernæring
- sammenheng mellom livsstil, helse og sosial bakgrunn
- kosthold med utgangspunkt i anbefalinger fra helsemyndighetene
- råvarer og produksjonsprosesser med fokus på trygg mattilvirkning og ernæringsmessig kvalitet
- bruk av digitale verktøy for å sammenlikne og vurdere ernæringsmessig kvalitet
- kunnskapsoverføring som bidrag til endring av kost- og måltidsvaner
- formidlingsmetodikk i fag- og yrkesopplæring
- undervisningsplanlegging
Arbeids- og undervisningsformer
Gradert skala A-F.
Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter
Intern sensor vurderer alle besvarelser. Et uttrekk på minst 25 prosent av besvarelsene sensureres av ekstern sensor. Ekstern sensor skal også benyttes ved tvil om besvarelser er bestått. Karakterene på besvarelsene som er vurdert av ekstern og intern sensor danner grunnlag for å fastsette nivå på alle besvarelsene.
Vurdering og eksamen
Individuell skriftlig hjemmeeksamen over tre dager. 2000 ord +/- 20 prosent etter retningslinjer gitt av faglærer.
Ny og utsatt eksamen
- Ny og utsatt eksamen gjennomføres som ved ordinær eksamen
- Studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb.
Hjelpemidler ved eksamen
Alle hjelpemidler er tillatt.
Vurderingsuttrykk
Gradert skala A-F
Sensorordning
Det benyttes en intern og en ekstern sensor.