EPN-V2

YLRM1100 Ernæring og kosthold Emneplan

Engelsk emnenavn
Nutrition and diet
Studieprogram
Yrkesfaglærerutdanning i restaurant- og matfag
Omfang
20.0 stp.
Studieår
2017/2018
Emnehistorikk

Innledning

Ingen arbeidskrav.

Forkunnskapskrav

Vurderingsformen er en skriftlig skoleeksamen på fem timer.

Læringsutbytte

Ukommenterte samlinger og særtrykk av lover og forskrifter.

Innhold

Emnet handler om

  • ernæring
  • sammenheng mellom livsstil, helse og sosial bakgrunn
  • kosthold med utgangspunkt i anbefalinger fra helsemyndighetene
  • råvarer og produksjonsprosesser med fokus på trygg mattilvirkning og ernæringsmessig kvalitet
  • bruk av digitale verktøy for å sammenlikne og vurdere ernæringsmessig kvalitet
  • kunnskapsoverføring som bidrag til endring av kost- og måltidsvaner
  • formidlingsmetodikk i fag- og yrkesopplæring
  • undervisningsplanlegging

Arbeids- og undervisningsformer

Gradert skala A-F.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Intern sensor vurderer alle besvarelser. Et uttrekk på minst 25 prosent av besvarelsene sensureres av ekstern sensor. Ekstern sensor skal også benyttes ved tvil om besvarelser er bestått. Karakterene på besvarelsene som er vurdert av ekstern og intern sensor danner grunnlag for å fastsette nivå på alle besvarelsene.

Vurdering og eksamen

Individuell skriftlig hjemmeeksamen over tre dager. 2000 ord +/- 20 prosent etter retningslinjer gitt av faglærer.

Ny og utsatt eksamen

  • Ny og utsatt eksamen gjennomføres som ved ordinær eksamen
  • Studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb.

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler er tillatt.

Vurderingsuttrykk

Gradert skala A-F

Sensorordning

Det benyttes en intern og en ekstern sensor.