EPN-V2

YLRM1000 Matteknologi og måltidskunnskap Emneplan

Engelsk emnenavn
Food Science and Meal knowledge
Studieprogram
Yrkesfaglærerutdanning i restaurant- og matfag
Omfang
30.0 stp.
Studieår
2017/2018
Emnehistorikk

Innledning

Exam content: The learning outcomes

Exam form: Supervised individual written exam, 4 hours

Forkunnskapskrav

None.

Læringsutbytte

One external and one internal examiner will assess at least 20% of the exam papers. Two internal examiners will assess the remaining papers. The external examiner’s assessment shall benefit all the students.

Innhold

Emnet består av følgende temaer:

  • behandling av råvarer og produksjon av næringsmidler
  • eksperimentell matlaging
  • hygieneregelverket
  • matbårne sykdommer
  • næringsmidler som kulturbærer
  • mat til ulike grupper
  • undervisningsplanlegging

Arbeids- og undervisningsformer

Arbeids- og undervisningsformene som benyttes er varierte og ulike og består av forelesning, dialog, gruppearbeid, laboratorieøvelser med næringsmidler, oppgaveløsning, digitale verktøy.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Praksis

Tre dagers yrkespraksis. Gjennomføring av yrkespraksis beskrives i kapittel 6 Studiets arbeids- og undervisningsformer, Praksisopplæring.

Arbeidskrav

  • to skriftlige rapporter, hver rapport skal være på 2000 ord +/- 20 prosent.
  • studentene dokumenterer valg av litteratur gjennom referanselisten, det beregnes 60 til 70 sider litteratur per studiepoeng

Alle arbeidskrav som er synliggjort i emnebeskrivelsene må være godkjent før eksamen kan gjennomføres. Et ikke-godkjent arbeidskrav kan omarbeides og leveres til godkjenning ytterligere to ganger.

Vurdering og eksamen

Individuell skriftlig hjemmeeksamen over tre dager, 2000 ord +/- 20 prosent etter retningslinjer gitt av faglærer.

Ny og utsatt eksamen

  • Ny og utsatt eksamen gjennomføres som ved ordinær eksamen
  • Studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler er tillatt. Alle kilder skal oppgis og det skal benyttes korrekt kildehenvisning

Vurderingsuttrykk

Bestått/Ikke bestått

Sensorordning

Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer vurderingsformer og vurderingsprosesser i studieprogrammet.