EPN-V2

PLU6000 Pedagogisk ledelse og utvikling i Sandefjord Emneplan

Engelsk emnenavn
Pedagogical Leadership and Development in Sandefjord
Studieprogram
Pedagogisk ledelse og utvikling i Sandefjord
Omfang
15.0 stp.
Studieår
2019/2020
Emnehistorikk

Innledning

Emnet omfatter forelesninger, selvstudium og gruppearbeid. I gruppearbeidet skal studentene lage et videoopptak, som dokumenterer grunnleggende ferdigheter i veiledning. Alle grupper skal presentere sin video for faglærer.

I tillegg vil studentene bli delt inn i seminargrupper. Seminarene utgjør ca.8 timer, og deltakelse på disse er obligatorisk. Her skal studentene selv presentere vurderinger gjort rundt gitte case, eksempler på etiske dilemmaer og legge opp til drøftinger. Gruppene må selv be om veiledning fra faglærer.

Anbefalte forkunnskaper

Ingen.

Forkunnskapskrav

Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til avsluttende vurdering:

  • deltakelse i gruppearbeid med ferdighetsøvelser (1)
  • Ett individuelt fag-/refleksjonsnotat leveres i Canvas, omfang 2 sider (1)
  • deltakelse i gruppepresentasjon av individuell video (1)
  • deltakelse i gruppearbeid (2)

Læringsutbytte

Individuell skriftlig eksamen under tilsyn, 4 timer, eksamensoppgave er knyttet til psykisk helsearbeid

Innhold

Studiet består av følgende hovedtemaer:

  • Pedagogisk ledelse, utvikling og mestring av egen lederrolle
  • Organisasjonsperspektiver og utvikling av en lærende organisasjon
  • Personalarbeid og læringsprosesser
  • Utadrettet ledelse og forståelse av samfunnsoppdraget

Arbeids- og undervisningsformer

Ingen

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Gradert skala A-F

Vurdering og eksamen

En sensor

Vurderingsuttrykk

Det gis én samlet gradert karakter (A-F) for skriftlig og muntlig eksamen.

Vurderingskriterier

A: Fremragende prestasjon som klart utmerker seg. Viser stor grad av selvstendighet. Har et fremragende kunnskaps- og ferdighetsnivå, og en særlig god evne til selvstendig bruk av kunnskap hhv. ferdigheter som inkluderer god analytisk evne (det betyr at kandidaten må vise oversikt over feltet, kunne sette ulike perspektiver opp mot hverandre, kunne begrense seg og gå i dybden).

Viser høyt faglig og etisk refleksjonsnivå rundt problemstillinger innenfor det barnehagepedagogiske fagfeltet.

B: Meget god prestasjon som ligger over gjennomsnittet. Viser evne til selvstendighet. Har et meget godt kunnskaps- og ferdighetsnivå, og en meget god evne til selvstendig bruk av kunnskap/ferdighet som inkluderer analytisk evne. Viser høyt faglig og etisk refleksjonsnivå rundt problemstillinger innenfor det barnehagepedagogiske fagfeltet.

C: Gjennomsnittlig prestasjon som er tilfredsstillende på de fleste områder. Har et godt kunnskaps- og ferdighetsnivå, og en god evne til selvstendig bruk av kunnskap/ferdighet. Viser et godt faglig og etisk refleksjonsnivå rundt problemstillinger innenfor det barnehagepedagogiske fagfeltet.

D: Prestasjon under gjennomsnittet, men en del vesentlige mangler. Har begrensede kunnskaper/ferdigheter. Refererende og lite sammenhengende framstilling og lite relevant stoff. Begrenset faglig og etisk refleksjon rundt problemstillinger innenfor det barnehagepedagogiske fagfeltet.

E: Prestasjon som tilfredsstiller minimumskravene, men heller ikke mer. Meget begrensede kunnskaper/ferdigheter. Manglende sammenheng mellom teoretisk kunnskap og bruk av kunnskap i praksis. Lavt refleksjonsnivå rundt problemstillinger innenfor det barnehagepedagogiske fagfeltet.

F: Prestasjon som ikke tilfredsstiller minimumskravene. Utilstrekkelige kunnskaper/ferdigheter. Viser manglende oversikt og detaljkunnskaper. Manglende bruk av kunnskaper og /eller utelukkende praktisk uten forankring i litteraturen. Manglende refleksjon rundt problemstillinger innenfor det barnehagepedagogiske fagfeltet.

Sensorordning

Eksamen vurderes av intern og ekstern sensor.

Opptakskrav

Se programplanen.