EPN

MOK3000 Entreprenørskap og prosjektledelse i mediebransjen Emneplan

Engelsk emnenavn
Innovation and Project Management in Media
Studieprogram
Bachelorstudium i medier og kommunikasjon
Omfang
15.0 stp.
Studieår
2021/2022
Timeplan
Emnehistorikk

Innledning

Emnet Entreprenørskap og prosjektledelse i mediebransjen er obligatorisk i 5. semester av bachelorstudiet i Medier og kommunikasjon.

Emnet er en introduksjon til praktiske og teoretiske aspekter ved entreprenørskap og prosjektledelse i bransjen.

Forkunnskapskrav

Ingen forkunnskapskrav.

Bachelorstudiet i medier og kommunikasjon har generelle progresjonsbestemmelser (se programplan). 

Læringsutbytte

Kunnskaper

Studenten

  • kjenner ulike organisasjonsmodeller og sentrale utfordringer ved entreprenørskap, innovasjon og kommunikasjonsvirksomhet i privat og offentlig sektor
  • har nødvendig kunnskap for å kunne etablere og drive egen medie- og kommunikasjonsbedrift

Ferdigheter

Studenten

  • kan analysere og løse sentrale utfordringer i privat og offentlig sektor knyttet til entreprenørskap, innovasjon og prosjektledelse
  • kan analysere markedsmuligheter, utvikle ideer, lage forretningsplan med bruk av prosjektstyringsverktøy og presentere resultatet mest mulig effektivt muntlig og skriftlig for utvalgte målgrupper og i ulike mediekanaler.

Generell kompetanse

Studenten

  • kan planlegge og gjennomføre målrettede prosjekter alene og i samarbeid med andre
  • kjenner til nyskapning og nytenkning i kommunikasjons- og mediebransjen

Arbeids- og undervisningsformer

Emnet strekker seg over ett semester. Arbeidsformene vil veksle mellom forelesninger, mentormøter, studentframlegg, seminarer og kollokviearbeid.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Studentene skal gjennom semesteret arbeide med et eget selvvalgt casebasert prosjekt som på slutten av semesteret skal framlegges i plenum med opponenter. Arbeidskravene godkjennes av faglærer og alle arbeidskrav skal være levert/gjennomført innen fastsatt frist og godkjent før studenten kan fremstille seg for eksamen. For å sikre at studentene oppnår de kunnskaper og ferdigheter som er beskrevet under Læringsutbytte er det obligatorisk deltagelse på undervisning. Fravær utover 20 prosent medfører tap av eksamensrett. Frister og nærmere detaljer for innlevering av arbeidskrav framgår av undervisningsplanen, som gjøres tilgjengelig ved begynnelsen av hvert semester. Studenter som ikke får godkjent prosjektbeskrivelsen ved første forsøk kan levere inn en omarbeidet versjon en gang. Formålet med de arbeidskravene og fristene er å sikre den enkelte students læringsutbytte og fremdriften i utviklingen og fremføringen av det casebaserte prosjektet. Arbeidskrav 1 En individuell skisse om et selvvalgt prosjekt med omfang på 3s. tilsv. ca. 1050 ord. Skissen skal inneholde korte refleksjoner om hvert av de åtte trinnene i pensumboka Dahle et al (2015) pluss øvrige pensumkilder. Arbeidskrav 2 En videreutviklet prosjektplan med omfang 8s. tilsv. ca. 2800 ord. Dersom 2 eller 3 studenter har gått sammen på samme prosjekt øker omfangskravet tilsvarende. Nå kreves en grundig beskrivelse og refleksjon rundt de åtte trinnene i Dahle et al (2015), pluss god bruk av øvrig pensum. Arbeidskrav 3 Utkast til kort plenumpresentasjon (pitch) av prosjektet. Omfang max. 8-10 Powerpoint slides eller lignende (Canva, Prezi, nettside, blogg, film). Beregn max. 6 min. pluss 4 min. for opponent) Arbeidskrav 4 En oversikt over de 400 sidene med selvvalgt pensum Dersom studenten er fraværende ved den offentlige presentasjonen medfører dette at studenten mister retten til å gå opp til eksamen. Ved sykdom eller andre tungtveiende årsaker kan egen frist avtales med faglærer.  

Vurdering og eksamen

Studentene skal individuelt eller i gruppe på inntil tre studenter, innlevere en semesteroppgave i form av et casebasert prosjektarbeid som grunnlag for endelig vurdering. Arbeidskravene bygger opp til og utgjør en del av eksamen og disse må derfor omarbeides før eksamensinnlevering.

Oppgaven skal normalt ha et omfang på 15-20 sider. Dersom to eller tre skriver sammen, skal omfanget økes til 25-30 sider. Skrifttype Arial eller Calibri, størrelse 12pkt, linjeavstand: 1,5.

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler er tillatt så lenge regler for kildehenvisning følges.

Vurderingsuttrykk

Gradert skala A til F

Sensorordning

Det benyttes intern og ekstern sensor på alle besvarelser.