EPN

MJ4800 Vitenskapelig assistent Emneplan

Engelsk emnenavn
Work as a Research Assistant
Studieprogram
Masterstudium i journalistikk, heltid / Masterstudium i journalistikk, deltid
Omfang
10.0 stp.
Studieår
2019/2020
Timeplan
Emnehistorikk

Innledning

Studentene må ha fullført og bestått MJ4000 Journalistikkforskning - teori og metode eller MJ4010 Innføring i journalistikk- og medieforskning og MJ4020 Innføring i forskningsmetode, eller et tilsvarende innføringsemne, før man kan ta emnet Vitenskapelig assistentarbeid . Emnet kan kun tas én gang.

Studenten tilknyttes et forskningsprosjekt ledet av en av lærerne ved masterstudiet, og deltar i gjennomføringen av dette. Deltagelsen skal munne ut i en relevant faglig produksjon.

Forkunnskapskrav

MJ4000 Journalistikkforskning - teori og metode eller MJ4010 Innføring i journalistikk- og medieforskning og MJ4020 Innføring i forskningsmetode, eller tilsvarende.

Læringsutbytte

Etter gjennomført emne skal studenten ha oppnådd følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

Studenten

  • har innsikt i utviklingen av et forskningsprosjekt
  • har spesialisert kunnskap om ulike medieteorier (for eksempel globaliseringsteorier, profesjonsteorier, kjønnsteorier)
  • har innsikt i kvantitative og kvalitative metoder og kunnskap om hva som styrer metodevalg 

Ferdigheter

Studenten

  • kan orientere seg selvstendig og kritisk innenfor journalistisk og mediefaglig faglitteratur og finne relevant materiale for et forskningsprosjekt
  • kan analysere og håndtere et forskningsmateriale kritisk og har evnen til kritisk tenkning og refleksjon - også metodisk rundt egen forskerrolle og profesjon
  • kan gjennomføre et selvstendig, avgrenset forsknings- eller utviklingsprosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer for vern av kilder og kildemateriale

Generell kompetanse

Studenten

  • har utviklet kompetanse til selvstendig forskningsarbeid
  • har kompetanse til nytenkning og til å anvende sine kunnskaper og ferdigheter på nye områder

Innhold

Emnets viktigste innhold er den pedagogiske interaksjonen mellom stabens vitenskapelige personale og studenten. Studenten gjennomfører et nærmere avtalt vitenskapelige arbeid under veiledning av en vitenskapelig tilsatt. Gjennom empiriske undersøkelser og teoretisk refleksjon skal studenten tilegne seg den innsikt og de ferdigheter som skal til for å gjennomføre et arbeid som holder god vitenskapelig standard. Kurset skal både gi praktiske ferdigheter som er til hjelp for studenten under det senere arbeidet med masteroppgaven, og bidra med teoretisk og praktisk kompetanse som er til nytte for pågående forskning i fagmiljøet ved Institutt for journalistikk og mediefag.

Arbeids- og undervisningsformer

Ved gitt anledning utlyses det plasser tilknyttet forskningsprosjekter ved masterstudiet. Studenten kontakter selv prosjektleder og melder inn ønske om plass på forskningsprosjektet. Forskningsleder avgjør om det er plass til studenten og melder fra om dette.

Det lages en avtale om innholdet i det vitenskapelige assistansearbeidet, som i omfang skal tilsvare 6 uker fulltidsstudier. Prosjektleder veileder studenten i henhold til avtalen i for- og etterkant av arbeidet. Arbeidet skal ende i en faglig relevant produksjon.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Ingen arbeidskrav

Vurdering og eksamen

En arbeidsrapport på tre til fem sider i 12 punkt Times New Roman og 1,5 linjeavstand om arbeidet leveres sammen med den faglige produksjonen. Her bør metodiske valg, utfordringer og samlet kunnskap av undersøkelsen diskuteres. Den faglige produksjonen kan være en egen selvstendig publikasjon i rapportform, eller den kan inngå som artikkel/kapittel i publikasjoner fra prosjektet, eventuelt som integrert del av en stor publikasjon. I det siste tilfellet må studenten angi og prosjektleder godkjenne hvilke deler av publikasjonen som utgjør den faglige produksjonen.

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler tillatt

Vurderingsuttrykk

Bestått/Ikke bestått

Sensorordning

Besvarelsene vurderes av en intern og en ekstern sensor.