Programplaner og emneplaner - Student
MABIOD4600 Statistics, Quality Control and Quality Assurance Course description
- Course name in Norwegian
- Statistikk, kvalitetskontroll og kvalitetssikring
- Study programme
-
Master Programme in Biomedicine - part time
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2019/2020
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Ingen ut over opptakskrav.
Required preliminary courses
Etter å ha gjennomført dette emnet har studenten følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten kan:
- gjøre rede for hva et databasesystem er og hvilke deler det består av
- gjøre rede for hva XML er og hvor dette benyttes
- forklare hva transaksjoner er og hvordan de utføres
- gjøre rede for bruk av indekser og ulike måter å lagre filene fysisk
- forklare hva et datavarehus er og hvordan dette skiller seg fra et databasesystem
- gjøre rede for hvordan ER-modellering kombinert med normalformer gir relasjonsdatabaser med god struktur
Ferdigheter
Studenten kan:
- designe databaser ved hjelp av ER-modellering
- opprette databaser og benytte disse ved hjelp av språket SQL
- tegne ER-modeller og generere databasescript ved bruk av software
Generell kompetanse
Studenten kan:
- formidle hvordan databaser dokumenteres og designes med ER-modeller
Learning outcomes
Forelesning og arbeid med praktiske oppgaver. Ukeoppgavene vil samlet utgjøre grunnlag for innleveringsoppgavene.
Teaching and learning methods
Arbeids- og undervisningsformene omfatter forelesninger, seminarer, gruppearbeid og selvstudier.
Course requirements
Følgende arbeidskrav må være godkjent for å fremstille seg til eksamen:
- presentasjon av oppgave i gruppe på 3-5 studenter
Assessment
I forbindelse med avsluttende vurdering benyttes en karakterskala fra A til E for bestått (A er høyeste karakter og E er laveste) og F for ikke bestått.
Permitted exam materials and equipment
Sensorordning: En intern sensor. Ekstern sensor brukes jevnlig.
Grading scale
Gradert skala A-F
Examiners
En ekstern og en intern sensor vurderer alle besvarelsene