Arbeid med IT-systemer
På grunn av arbeid med IT-systemer kan du oppleve ustabilitet i tilganger til OsloMet sine systemer og tjenester i perioden 24.-26. mars. Sjekk driftsmeldingene for oppdateringer.
På grunn av arbeid med IT-systemer kan du oppleve ustabilitet i tilganger til OsloMet sine systemer og tjenester i perioden 24.-26. mars. Sjekk driftsmeldingene for oppdateringer.
I fagutøvelsen møter fysioterapeuter et mangfold av mennesker med utfordringer og problemstillinger av svært ulik kompleksitet. Kanskje opplever fysioterapeuten det spesielt krevende dersom pasienten har en sjelden diagnose, har et sammensatt sykdomsbilde, lider av rusavhengighet, har vanskelige levekår, har redusert samtykkekompetanse eller manglende evne til å kommunisere. Gjennom erfaringer fra pasientmøter kan fysioterapeuter tilegne seg kompetanse som kan bli viktig erfaringsbasert kunnskap i møte med «nye» pasienter.
Kollektiv kunnskapsbygging og faglig erfaringsutveksling har en sentral rolle i livslang læring, og et overordnet formål for læringsaktivitetene i dette emnet er å aktivere og dele praksiserfaringer. I emnet skal studentene også utforske hvilken rolle fysioterapeuter har i møte med pasienter i et samfunn hvor teknologi stadig endrer hvordan vi kommuniserer, hvordan individers miljø kan tilpasses, og hvordan det skapes muligheter for individers deltakelse.
I tillegg skal studentene delta i det tverrprofesjonelle undervisningsopplegget INTER1300.
INTER1300 «Tverrprofesjonelt samarbeid om og med barn og unge» (1,5 studiepoeng), utgjør den tredje modulen i universitetets undervisningsopplegg INTERACT. INTER1300 handler om å få økt bevissthet og kunnskap om hvordan man som framtidig profesjonsutøver kan samarbeide med andre profesjoner om og med barn, unge og deres foresatte. Utfordringer og muligheter i et slikt samarbeid inngår i denne modulen. Eksempler fra studentens praksisperioder vil være en sentral del av dette. I denne modulen vil det være et særlig fokus på barn og unge med utfordringer.
Bestått første og andre studieår eller tilsvarende
Etter gjennomført emne og INTER1300 har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse (INTER1300 ivaretar læringsutbyttebeskrivelser markert med to stjerner (**)):
Kunnskap
Studenten kan
Ferdighet
Studenten kan
Generell kompetanse
Studenten har
en forståelse av grunnlaget for og nødvendigheten av tverrprofesjonelt samarbeid om og med barn, unge og deres foresatte og av eget profesjonelt bidrag i samarbeidet**
Arbeids- og undervisningsformene i emnet omfatter selvstudier, gruppepresentasjoner, seminar, praktisk ferdighetstrening og forelesninger.
I INTER1300 «Tverrprofesjonelt samarbeid om og med barn, unge og familiene deres» inngår to felles seminardager, digitale læringsressurser og oppgaver knyttet til tverrprofesjonelt gruppearbeid og selvstudier.
For å fremstille seg til eksamen må følgende være godkjent:
Obligatorisk aktivitet:
muntlig gruppepresentasjon eller posterpresentasjon under bachelorkonferansen. Gruppen presenterer bachelorprosjektet, eller annet prosjekt gjennomført i løpet av studiet, inntil 10 minutter
gruppefremlegg i seminar, inntil 7 minutter, 3-5 studenter per gruppe
Arbeidskrav knyttet til INTER1300:
innlevert individuell logg. Omfang: 500 ord +/- 10 %. For å kunne skrive loggen, må studenten først ha deltatt på seminar over to dager.
Individuell muntlig eksamen med utgangspunkt i pasientkasuistikker, inntil 20 minutter. Eksamensoppgaven utleveres 2 dager i forkant av eksamen
Loggbok fra praksis
Gradert skala A-F
Det benyttes to sensorer ved muntlig eksamen. Ekstern sensor vurderer minimum 15 prosent av studentene.
Ingen overlapp med emner i gammel plan.