EPN

BALPRAK Praksis Emneplan

Engelsk emnenavn
Practice
Studieprogram
Bachelorstudium i administrasjon og ledelse i offentlig virksomhet
Omfang
10.0 stp.
Studieår
2022/2023
Timeplan
Emnehistorikk

Innledning

Gjennom praksisperioden er studentene ute i yrkesfeltet og får erfaring i hvordan teorier og ferdigheter i studiet har relevans for arbeidslivet, inkludert evnen til å kommunisere og samarbeide. Praksisperioden går over 8 uker, og man regnes som ordinære studenter i hele perioden. Studenten er likevel forpliktet til å innordne seg etter de reglene og forventninger som gjelder for ansatte på praksisstedet. Praksisperioden er ulønnet. 

Forkunnskapskrav

Studenter som mangler mer enn 25 studiepoeng, etter eksamen i tredje semester (inkludert ny og utsatt eksamen) kan ikke gå ut i praksis.

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten har

  • dybdekunnskap om hvordan arbeidsplassen er organisert
  • oversikt over hvilke oppgaver som blir utført på arbeidsplassen
  • innsikt i hvordan administrative arbeidsoppgaver kan løses
  • innsikt i hvordan hun eller han fungerer i en arbeidssituasjon

Ferdigheter

Studenten kan

  • formulere og analysere økonomiske, juridiske og samfunnsfaglige problemstillinger
  • utføre og delta i forskjellige former for administrativt arbeid
  • reflektere over utføring av eget arbeid på praksisstedet
  • kommunisere og samarbeide i ulike arbeidssituasjoner
  • redegjøre for minst ett forhold ved arbeidsplassen som har relevans for teorien i studiet og diskutere hvorvidt dette også gjelder i andre land

Generell kompetanse

Studenten kan

  • anvende teoretiske kunnskaper i praktiske arbeidsoppgaver
  • systematisere og formidle kunnskap skriftlig og muntlig
  • vise evne til selvrefleksjon og korrigering av egen adferd gjennom tilbakemeldinger
  • vise evne til analytisk tenkning og refleksjon rundt problemstillinger knyttet til praksis

Arbeids- og undervisningsformer

Praksisstedet skal være faglig relevant for utdanningen, fortrinnsvis i offentlig sektor. I spesielle tilfeller kan praksis også være i pågående forsknings- og utviklingsprosjekter ved OsloMet.

Studenten skal i praksisperioden få mulighet til å prøve sine kunnskaper og ferdigheter ved å utføre administrative oppgaver eller lederoppgaver som er relevant for studiet. Praksisplasser som godkjennes må sørge for at studenten får nødvendig veiledning i praksisperioden.

Studenten skal ved starten av praksisperioden utarbeide en beskrivelse av forventet læringsutbytte. Dokumentet skal være et felles arbeidsverktøy for student og praksisstedets veileder i læringsprosessen. Studenten skal etter endt praksisperiode gi en skriftlig refleksjon av om praksis har gitt forventet læringsutbytte. Studenten kan benytte to praksisdager til arbeid med læringsutbyttekontrakten og refleksjonsdokumentet om faktisk læringsutbytte.

Det avholdes obligatoriske møter og praksissamlinger. Nærmere informasjon gis av emneansvarlig.

Arbeidskrav og obligatoriske aktiviteter

Det avholdes obligatoriske praksissamlinger og møte med praksisstedets veileder.

Studenten skal levere følgende dokumenter:

1. Registreringsskjema for tildelt praksisplass

2. Veiledningsavtale og læringsutbytteavtale

3. Veileders sluttvurdering

4. Refleksjonsdokument over eget læringsutbytte.

Vurdering og eksamen

For å bestå praksis må studenten ha oppfylt kravet til nærvær på praksisstedet, fått godkjent arbeidskravene og deltatt på praksissamlingene før og etter praksisperioden. Refleksjonsdokumentet skal presenteres på praksissamlingen etter praksisperioden.

Dersom studenten er fraværende i mer enn til sammen fire dager i praksisperioden, må fravær tas igjen, om mulig ved at studenten blir værende i praksis tilsvarende lenger.

Fravær utover 20 prosent fra oppstartseminaret og sluttseminaret må tas igjen enten ved deltakelse på et nytt/utsatt seminar eller ved presentasjon av gitte deler av sin praksisprosess overfor kommende års praksisstudenter. I noen tilfeller gis et ekstra skriftlig arbeidskrav.

Studenten har ansvar for å oppbevare kopi av alle sine skriftlige arbeidskrav inntil Praksis er endelig godkjent. Dersom enkelte arbeidskrav i praksis-emnet ikke blir godkjent innen fristene fastsatt av emneansvarlig, må hele praksis-perioden inklusive skriftlige arbeidskrav gjennomføres på nytt, samtidig med et senere studentkull.

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler er tillatt så lenge reglene for kildehenvisning følges. 

Vurderingsuttrykk

Bestått-Ikke bestått. 

Sensorordning

Vurdering og godkjenning av praksis gjøres av en lærer/fagperson. Dersom det er tvil om praksis skal godkjennes blir praksis vurdert av en annen fagperson i tillegg.

Emneansvarlig

Inger-Lise Langslet