Programplaner og emneplaner - Student
YLRM3900 Bachelor's thesis Course description
- Course name in Norwegian
- Bacheloroppgave
- Study programme
-
Vocational Teacher Education - Restaurant and Food Processing
- Weight
- 30.0 ECTS
- Year of study
- 2020/2021
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Ingen hjelpemidler tillatt.
Required preliminary courses
Gradert A-F
Learning outcomes
Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer eksamensordning og studiekvalitet og skriver tilsynsrapport. Tilsyn for emnet skjer hvert 3. år.
Content
Emnet består av følgende temaer:
- å gjennomføre en forskningsprosess
- å skrive fagtekst
- publiseringsstrategier
Teaching and learning methods
Emnets innhold belyser ulike sider ved en lærers profesjonsutøvelse rettet mot helse- og oppvekstfeltet. Innholdet tar utgangspunkt i helse- og oppvekstyrkers faglige og verdimessige egenart og forankres i pedagogisk teori og idehistorie.
Temaer
- læring og ledelse av læreprosesser
- utvikling av lærerrollen
- digital kompetanse
- yrkesretting av fellesfag
- entreprenørskap
- helse- og oppvekstyrkenes verdigrunnlag og egenart
- yrkesetikk rettet mot læreryrket og helse- og oppvekstfaglige yrker
- danning og yrkesutdanning
- pedagogisk teori og idehistorie
Course requirements
Studentene skal:
- skrive og levere tre skriftlige veiledningsdokumenter som grunnlag for individuell veiledning etter nærmere retningslinjer gitt av faglærer. Det er ikke krav til eksplisitt omfang, men innholdet i innleveringene må gi mulighet for effektiv veiledning
Alle arbeidskrav som er synliggjort i emnebeskrivelsene må være godkjent før bacheloroppgaven kan leveres. Et ikke-godkjent arbeidskrav kan omarbeides og leveres til godkjenning ytterligere to ganger.
Krav til deltakelse
- jamfør begrunnelsen i programplanens kapittel om arbeidskrav stilles det krav til minst 80 % deltakelse i klassesamlingene. Fravær utover denne grensen kan kompenseres med ekstra arbeidsoppgaver etter søknad og vurdering av fagansvarlig.
Assessment
Bacheloroppgaven leveres som et skriftlig arbeid på et omfang av 3000 ord +/- 20 %, individuelt eller i en antologi med inntil fire studenter. Hver students bacheloroppgave i antologien vurderes individuelt.
Ny og utsatt eksamen
- ved karakteren F; ikke bestått, kan det leveres en bearbeidet versjon av den innleverte bacheloroppgaven én gang
- studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved OsloMet - storbyuniversitetet. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb.
Permitted exam materials and equipment
Alle hjelpemidler er tillatt. Alle kilder skal oppgis og det skal benyttes korrekte kildehenvisninger.
Grading scale
Eksamen vurderes etter gradert skala med A til E for bestått og F for ikke bestått.
Examiners
Det benyttes en intern og en ekstern sensor.