Programplaner og emneplaner - Student
YLRM3100 Long-term planning and assessment of learning Course description
- Course name in Norwegian
- Profesjonsfag - Langtidsplanlegging og vurdering for læring
- Study programme
-
Vocational Teacher Education - Restaurant and Food Processing
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2020/2021
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Bestått første studieår eller tilsvarende.
Required preliminary courses
Etter gjennomført emne har studenten følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
Studenten
- har kunnskap om vitenskapsteori (positivismen) og kvantitative forskningsmetoder
- har kunnskap om kunnskapsbasert praksis
- har kunnskap om system- og relasjonsperspektiver i sykepleie
- har kunnskap om beslutningsprosesser med standardiserte klassifikasjonssystemer: sykepleiedokumentasjon, IKT og e-helse
- har kunnskap om utviklingspsykologi, krise- og mestringsteori, personlighetspsykologi, læring, tilhørighet og identitet, sosialpsykologiske prosesser (individet og fellesskapet) og hvordan sykdom påvirker menneskets adferd
- har kunnskap om patologiske prosesser, prognose og behandlingsformer innen psykisk helsearbeid
- har kunnskap om pedagogikk og læring: veiledning, undervisning, helseopplysning og endring av helseatferd og sykepleierens pedagogiske funksjon
- har kunnskap om demografi og epidemiologi: nasjonal og global helse
- har kunnskap om kliniske undersøkelsesmetoder og generell førstehjelp etter ABC-prinsippet
Ferdigheter
Studenten
- har ferdigheter i kliniske undersøkelsesmetoder og vurderinger
- kan finne, vurdere og henvise til relevante forskningsartikler for å belyse sykepleiefaglige problemstillinger, skriftlig og muntlig
- kan kommunisere og anvende pedagogisk kunnskap i veiledning til pasienter og pårørende
- kan anvende helseopplysning og kunnskap om endring av helseatferd i praktiske problemstillinger
- kan reflektere over yrkesetikk, rettferdig fordeling, samhandling og menneskerettigheter
- kan reflektere over sammenhengen mellom fattigdom og helse, nasjonalt og globalt, og kan gjøre rede for nasjonale utfordringer i folkehelsearbeidet
Generell kompetanse
Studenten
- kan utveksle synspunkter om etiske utfordringer, med spesiell vekt på ivaretakelse av pasientens autonomi, integritet og verdighet
- kan planlegge og gjennomføre oppgaver relatert til sykepleierens pedagogiske funksjon
- kan dokumentere sykepleie på en juridisk og faglig forsvarlig måte
Learning outcomes
Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse. Benevnelser i parentes referer til læringsutbyttebeskrivelser i rammeplan for yrkesfaglærerutdanning.
Kunnskap
Studenten
- har kunnskap om gjeldene lovverk som er relevant for yrkesutøvelsen (K1)
- har kunnskap om det helhetlige opplæringsløpet fra ungdomstrinnet til endt fag- eller yrkesopplæring (K4)
Ferdigheter
Studenten
- kan anvende yrkesfaglige, pedagogiske, yrkesdidaktiske og teknologiske kunnskaper i undervisning av elever i ungdomstrinnet eller elever/lærlinger i restaurant- og matfag (F1)
- kan planlegge, gjennomføre, vurdere og begrunne undervisning eller veiledning (F2)
- kan langtidsplanlegge opplæringsløp og systematisk gjennomføre sluttvurdering (F2)
- kan vurdere og dokumentere elevers/lærlingers læring og utvikling, gi læringsstøttende tilbakemeldinger og bidra til at elevene/lærlingene kan reflektere over egen læring (F4)
Generell kompetanse
Studenten
- har innsikt i relevante faglige og yrkesetiske problemstillinger og kan formidle sentralt fagstoff gjennom faglig innsikt, engasjement og formidlingsevne (G1/G2)
- kan analysere egne behov for kompetanseheving og ha endrings- og utviklingskompetanse til å møte framtidens behov i skole, arbeids- og samfunnsliv (G3)
- kan bygge gode relasjoner til elever, foresatte og andre samarbeidspartnere (G6)
Content
Emnet består av følgende temaer:
- vurdering og karaktersetting
- langtidsplanlegging av opplæringsløp
- om transfer av læring mellom utdanning og arbeid
- gruppeprosesser og gruppepsykologi
- yrkesetikk og håndtering av etiske dilemmaer
- elev- og foresattmedvirkning
- yrkessosialisering og videre utvikling som leder av opplæring
Teaching and learning methods
"Fake news", propaganda, media manipulation and other forms of disinformation have dominated the media and political landscapes over the past few years. A major question is how journalists should respond to an increasingly complex media and information landscape, which questions factuality and traditional authorities of knowledge, such as journalism and academic research. In this course, students will learn how disinformation diffuses in society, how to detect it, and which methods of fact checking and source criticism can help journalists to counter disinformation.
Course requirements
Knowledge
The student has knowledge of
- the role of fake news and other forms of disinformation in society
- different methods of fact checking and source criticism
- visual literacy
- the role of legacy, social and alternative media in diffusions of disinformation
- how to counter disinformation based on cognitive research
Skills
The student
- can perform fact checking
- can critically reflect on concepts like disinformation and journalistic authority
- has advanced skills in the critical assessment of sources
General competence
The student
- is competent in media and visual literacy
- can critically reflect on the possibilities and limitations of journalism¿s role as a conveyer of facts and truths
Assessment
The course is organized in gatherings of intensive tuition, with lectures, workshops, group presentations and discussions.
Permitted exam materials and equipment
Participation during class sessions is mandatory. Students who have more than 20 percent absence from class sessions will have to hand in an additional assignment. Students who have more than 25 percent absence from class sessions will not be qualified to take the exam.
The coursework requirements consist of three obligatory assignments. Two of the assignments will be practical and one theoretical. All three assignments must be approved before the student can take the exam.
If the assignment is not approved, the student may hand in a new, improved version within a set deadline. In the event of illness or other documented absence for compelling reasons, special deadlines can be agreed with the lecturer. If a student fails to submit work within the deadline stipulated in the course plan or agreed with the lecturer, the assignment cannot be submitted, and the student will lose the right to take the exam.
Grading scale
Analytical paper (6-8 pages). Three days take home exam.
Examiners
The evaluation is graded according to a scale from A to E for passed and F for not passed.
Students who have failed the ordinary examination, and students with legitimate absence, are entitled to a new examination.