EPN-V2

YLRM3030 Research-based vocational and methodological in depth studies - Research methods and Vocational specialization Course description

Course name in Norwegian
Forskningsbasert fordypning i forskningsmetode og eget fagområde
Study programme
Vocational Teacher Education - Restaurant and Food Processing
Weight
20.0 ECTS
Year of study
2021/2022
Course history

Introduction

I dette emnet skal studentene tilegne seg grunnleggende kunnskap om FoU-strategier og fordype seg teoretisk og praktisk i eget fagområde som en forberedelse til bacheloroppgaven.

I dette semesteret legges det i tillegg til rette for internasjonalisering der studentene oppfordres til å søke fordypningskompetanse i andre land enn Norge.

Required preliminary courses

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse. Benevnelser i parentes referer til læringsutbyttebeskrivelser i rammeplan for yrkesfaglærerutdanning.

Kunnskap

Studenten:

  • har kunnskap om hygieneregelverket for å sikre trygg matproduksjon (K1)
  • har kunnskap om gjeldende lovverk for merking av matvarer (K1)

Ferdigheter

Studenten:

  • kan planlegge, gjennomføre og evaluere en produktutviklingsprosess (F1, F2)
  • kan dokumentere et eksperiment ved bruk av digitale verktøy (F3)
  • behersker relevante arbeidsprosesser, verktøy, teknikker og uttrykksformer, og kan reflektere over egen yrkesutøvelse og justere denne under veiledning (F6)

Generell kompetanse

Studenten:

  • kan gjennom eksperimentell matlaging og sensorisk metode legge til rette for entreprenørskap, nytenking og innovasjon (G4)

Learning outcomes

Arbeids- og undervisningsformene som benyttes er varierte og ulike og består av forelesning, dialog, gruppearbeid, eksperimentell matlaging.

Content

Emnet består av følgende temaer:

  • individuelt valg av faglitteratur knyttet til hvordan datainnsamling, analyse og presentasjon av resultater kan gjennomføres på en pålitelig måte gjennom kvalitative og kvantitative forskningsmetoder
  • forskningsetikk
  • individuelt valg av yrkesteoretisk faglitteratur knyttet til eget fag-/svennebrevområde

Teaching and learning methods

Arbeidskrav

  • det er ingen arbeidskrav knyttet til dette emnet

Krav til deltakelse

  • jamfør begrunnelsen i programplanens kapittel om arbeidskrav stilles det krav til minst 80 % deltakelse i klassesamlingene. Fravær utover denne grensen kan kompenseres med ekstra arbeidsoppgaver etter søknad og vurdering av høgskolen.

Course requirements

Individuell skriftlig prosjekteksamen, rapport på 1700 ord +/- 20 prosent, etter retningslinjer gitt av faglærer.

Ny og utsatt eksamen

  • ved karakteren F, ikke bestått, kan det leveres en omarbeidet versjon av prosjekteksamen inntil én gang. Ved senere forsøk må det skrives ny prosjekteksamen
  • studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved OsloMet - storbyuniversitetet. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb.

Assessment

Alle hjelpemidler er tillatt.

Permitted exam materials and equipment

Gradert skala A-F

Grading scale

Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer vurderingsformer og vurderingsprosesser i studieprogrammet.

Examiners

Det benyttes en intern og en ekstern sensor.