EPN

YLRM2300 Youth and Education Course description

Course name in Norwegian
Ungdomskultur og utdanning
Study programme
Yrkesfaglærerutdanning i restaurant- og matfag
Weight
10.0 ECTS
Year of study
2019/2020
Schedule
Course history

Introduction

Yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag utdanner studenter med undervisningskompetanse fra 8. - 13. trinn. Emnet skal gi studentene kunnskap om hvordan opplæring ved ungdomstrinnet gjennomføres med særlig fokus på faget mat og helse, utdanningsvalg og valgfagene i 8. - 10. trinn.

Required preliminary courses

Generelle opptakskrav for yrkesfaglærerutdanningen.

Learning outcomes

Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse. Benevnelser i parentes referer til læringsutbyttebeskrivelser i rammeplan for yrkesfaglærerutdanning.

Kunnskap

Studenten:

  • har kunnskap om opplæring ved ungdomstrinnet (K4)
  • har kunnskap om ungdomskultur og ungdoms utvikling (K5)
  • har kunnskap om krisehåndtering (K6)

Ferdigheter

Studenten:

  • kan planlegge, begrunne, gjennomføre, lede og vurdere undervisning i mat og helse og valgfag ved 8.-10. trinn (F2)

Generell kompetanse

Studenten:

  • har innsikt i relevant fagstoff knyttet til 8.-10. trinn og kan formidle aktuelt fagstoff skriftlig, muntlig og gjennom andre dokumentasjonsformer (G1)

Content

Emnet består av følgende temaer:

  • mat og helse
  • analyse av aktuelle læreplaner fra ungdomstrinnet
  • ungdomskultur
  • omsorg ved kriser

Teaching and learning methods

Arbeids- og undervisningsformene som benyttes er varierte og ulike og består av forelesning, dialog, gruppearbeid, pedagogisk praksis

Course requirements

Praksisperiode 3

Ti dagers pedagogisks praksis i ungdomstrinnet.

Arbeidskrav

  • Studentene skal skrive en rapport om erfaringer fra praksisfeltet, omfang 3500 ord +/- 20 %.

Arbeidskrav som er synliggjort i emnebeskrivelsene må være godkjent før eksamen kan gjennomføres. Et ikke-godkjent arbeidskrav kan omarbeides og leveres til godkjenning ytterligere to ganger.

Krav til deltakelse

Jamfør begrunnelsen i programplanens kapittel om arbeidskrav stilles det krav til minst 80 % deltakelse i klassesamlingene. Fravær utover denne grensen kan kompenseres med ekstra arbeidsoppgaver etter søknad og vurdering av høgskolen.

Assessment

Individuell skriftlig prosjekteksamen, rapport på 3500 ord +/- 20 prosent.

Ny og utsatt eksamen

  • ved karakteren F, ikke bestått, kan det leveres en omarbeidet versjon av prosjekteksamen inntil to ganger.
  • studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved OsloMet - storbyuniversitetet. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb.

Permitted exam materials and equipment

Alle hjelpemidler er tillatt. Alle kilder skal oppgis og det skal benyttes korrekte kildehenvisninger

Grading scale

Eksamen vurderes etter gradert skala med A til E for bestått og F for ikke bestått.

Examiners

Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer vurderingsformer og vurderingsprosesser i studieprogrammet.