Programplaner og emneplaner - Student
YLRM2200 Product Development and Sensory Analysis Course description
- Course name in Norwegian
- Produktutvikling og sensorisk metode
- Study programme
-
Vocational Teacher Education - Restaurant and Food Processing
- Weight
- 10.0 ECTS
- Year of study
- 2017/2018
- Programme description
- Course history
-
Introduction
Redaksjonell endring godkjent av prodekan for studier 20. februar 2015.
Emnet inneholder elementer fra eksperimentell matlaging og sensorisk metode. Emnet har fokus på metoder for å sikre en systematisk produktutvikling og sensorisk analyse av næringsmidler. Gjennom sensorisk analyse kan man måle et produkts egenskaper ved hjelp av sansene. Sensorikken kobles ofte til forbrukeropplevelsen og er dermed er strategisk viktig verktøy i arbeidet med produktutvikling innen alle restaurant- og matfagene.
Required preliminary courses
Generelle opptakskrav for yrkesfaglærerutdanningen.
Learning outcomes
Etter fullført emne har studenten følgende læringsutbytte definert som kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse. Benevnelser i parentes referer til læringsutbyttebeskrivelser i rammeplan for yrkesfaglærerutdanning.
Kunnskap
Studenten
- har kunnskap om hygieneregelverket for å sikre trygg matproduksjon (K1)
- har kunnskap om smak som sosialt og kulturelt utrykk (K5)
Ferdigheter
Studenten
- kan planlegge, gjennomføre og evaluere en produktutviklingsprosess (F1, F2)
- kan bruke sensorisk analyse for å bedømme næringsmidler (F1)
- kan dokumentere et eksperiment ved bruk av digitale verktøy (F3)
Generell kompetanse
Studenten
- kan gjennom eksperimentell matlaging og sensorisk metode legge til rette for entreprenørskap, nytenking og innovasjon (G4)
Content
Emnet består av følgende temaer:
- metoder i eksperimentell matlaging
- produktutvikling
- smak
- sensorisk analyse
Teaching and learning methods
Arbeids- og undervisningsformene som benyttes er varierte og ulike og består av forelesning, dialog, gruppearbeid, eksperimentell matlaging.
Course requirements
Arbeidskrav
- det er ingen arbeidskrav knyttet til dette emnet
Krav til deltakelse
- jamfør begrunnelsen i kapittel 8 stilles det krav til minst 80 prosent deltakelse i klassesamlingene. Fravær utover denne grensen kan kompenseres med ekstra arbeidsoppgaver etter søknad og vurdering av høgskolen.
Assessment
Individuell skriftlig prosjekteksamen, rapport på 1700 ord +/- 20 prosent, etter retningslinjer gitt av faglærer.
Ny og utsatt eksamen
- ved karakteren F, ikke bestått, kan det leveres en omarbeidet versjon av prosjekteksamen inntil én gang. Ved senere forsøk må det skrives ny prosjekteksamen
- studentens rettigheter og plikter ved ny/utsatt eksamen framgår av forskrift om studier og eksamen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Studenter er selv ansvarlige for å melde seg opp til eventuell ny/utsatt eksamen på Studentweb.
Permitted exam materials and equipment
Alle hjelpemidler er tillatt.
Grading scale
Gradert skala A-F
Examiners
Det benyttes to interne sensorer. Tilsynssensor evaluerer vurderingsformer og vurderingsprosesser i studieprogrammet.